16 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvikler verilmeli!

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvikler verilmeli!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir: "İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Halisdemir, finans merkezine özel teşvikler verilmesi gerektiğini belirtti.



Bu yıl ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Dubai Cityscape 2015’e katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini tüm dünyaya tanıttı. Projenin fuar sırasında düzenlenen maket açılış törenine Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, özel davetliler ve fuar ziyaretçileri katıldı. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin gayrimenkul fazının geliştirmesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Biz projenin tabir yerindeyse donanımını geliştiriyoruz. Bu projenin yazılımının da yani düzenlemelerinin de bizim geliştirme hızımıza yetişmesi ülkemizin çıkarma olacak. Katılımcılarla bir kez daha Dubai Finans Merkezi’ni gezdik. 3 senede verilen teşvik ve mekanizmalarla nasıl finans merkezi olduklarını anlattılar. Finans merkezleri sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağlıyor. Biz de İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.


DIFC’E ZİYARET


Bu arada Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dubai Finans Merkezi’ni de (DIFC) ziyaret etti. DIFC yöneticileri Ağaoğlu heyetine bir sunum yaparak uluslararası finans merkezi olmak için verilmesi gereken teşvik ve vergisel avantajları anlattı. Dubai Finans Merkezi yetkililerinin büyük bir ilgiyle karşıladığı Ağaoğlu heyeti, ziyaret sırasında Dubai Finans Merkezi hakkında detaylı bilgi edinirken fikir alışverişinde de bulundu. Sohbet sırasında Dubai Finans Merkezi’nin özellikle yatırımcılara sunduğu fırsatlar üzerinde duruldu.


İFM EKONOMİNİN NABZINI TUTACAK

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ziyaret ile ilgili olarak; “İFM, ABD, İngiltere gibi örnekleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Bu örneklerden biri de Dubai Finans Merkezi. Dubai Finans Merkezi, bir ülke politikası olarak görülmüş ve bu doğrultuda planlanmış. Bu sayede de yatırımcısına vergiden şirket sahibi olma konusuna kadar pek çok avantaj sağlıyor. 



İstanbul Finans Merkezi ne özel teşvikler verilmeli!



Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir: "İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz." dedi.


ÖZEL TEŞVİKLER VERİLMELİ


Diğer yandan bu sene 8-10 Eylül 201S tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı Dubai Citysca-pe 2015’in ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir fuarla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.


Halisdemir; Cityscape 2015’in ardından şöyle konuştu: “Bu yıl ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile fuara katıldık. Mottomuzun çıkış noktası Ağaoğlu projelerinde 81 farklı milletten insanın bir arada ve huzur içinde yaşıyor olması oldu. Ağaoğlu olarak, farklı kültür ve değerlere sahip insanların barınma ihtiyaçlarını barış ve huzur içinde aynı çatı altında sağlıyoruz. Fuardaki ikinci aksiyonumuz, İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin dünya prömiyerini gerçekleştirmek oldu. Bu esnada Dubai Finans Merkezi’ni de ziyaret ederek, bir finans merkezinde olması gereken adımları dinleme fırsatı bulduk. Ağaoğlu olarak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin gayrimenkul geliştirme alanlarında donanım sağlıyoruz. İstanbul zaten Türkiye’nin finans merkezi artık uluslararası finans merkezi olmalı, yani uluslararası finans kuruluşlarının İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde yer almasını sağlamak için buraya çeşitli teşvikler ve hukuksal alt yapıyı tesis etmek gerektiğini anladık. Fuar sırasında bizi mutlu eden Maslak 1453 projemizde 67 milyon dolarlık blok satışı gerçekleştirdik. 140 daireden oluşan blok, Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na satıldı.”


Halisdemir: “Fuar olması gerektiği gibi bizim için son derece yoğun bir programla geçti. Ağaoğlu olarak biz buraya çok yatırım yaptık ve neticelerini aldık. City-scape 2015'e bu sene 61 firma ile en çok katılımı Türkiye yaptı. Türk basını tüm ilgisini Cityscape 2015 Emlak Fuarına yoğunlaştırdı. Medya içinde uluslararası bir katılım gerçekleşti.”


FUAR ÜLKE TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Önder Halisdemir Dubai Cityscape fuarının ülkemizin tanıtımı için de ele geçmez bir fırsat olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “ Özellikle mütekabiliyet yasasından sonra ülkemiz Körfez yatırımcıları için çok daha cazip hale geldi. Cari açığı bulunan ve kalkınmakta olan bir ülkenin atabileceği en doğru adımlardan biri yabancıya gayrimenkul satışıdır. Bu güne kadar Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak yabancı yatırımcılara 2 milyar doları aşan satış gerçekleştirdik. Katma değerli bir iş olduğuna inandığımız gayrimenkul sektörü ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin başında geliyor. Dubai Cityscape gibi uluslararası platformlara yatırım yapmaktan çekinmemeliyiz. Çünkü yaptığınız yatırımın karşılığını mutlaka fazlasıyla alıyorsunuz.”



İstanbul Finans Merkezi ne özel teşvikler verilmeli!



Ağaoğlu: Körfez yatırımcıları ülkemizi yakından takip ediyor


'Türkiye'ye Neden Yatırım Yapılmalı?' başlıklı panelin açılış konuşmasını yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu; “Körfez yatırımcıları ülkemizi çok yakından takip ediyorlar. Türkiye'nin dönem dönem bazı sıkıntıntılar yaşadığını, gelişmiş demokrasisi sayesinde bu sıkıntıları rahatlıkla aştığını anlatıyoruz. Bizim Körfez bölgesiyle 500 yıllık ortak tarihimiz var. Bu işin daha çok başındayız, Dubai’de netice odaklı bir çalışma yapıyoruz bu nedenle başarılı oluyoruz" dedi.


Mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılından bu yana Körfez ülkelerinin öneminin arttığını belirten Ağaoğlu şunları söyledi: “Kalkınmış ülkelere baktığımızda yabancıya mülk satışı ile sermaye girişi sağladıklarını görüyoruz. Türkiye’nin de yatırım yapmak için kendi kaynağı yetmiyor. Dışarıdan ya kredi alacağız, ya da yabancıya mülk satacağız. Kaynak sağlamanın en güzel yolu mülk satarak olur, biz bunu yapan ilk şirketlerden biriyiz. Büyük emek sarf ederek bu günlere geldik, bugüne kadar 2 milyar doları aşan yabancıya satışımız oldu. Buraya yatırım yaparsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Rajhı Vakfı ile stratejik önemde yeni işbirliklerine yöneleceğiz. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz."


İFM Dergisi


Haber Akşam Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı;


İFM'nin donanımı hazır, yazılımı tamamlanacak" diyen Önder Halisdemir, birfinans AVM'si gibi çalışacak İFM'nin dünyadaki örnekleri gibi, en geç 5 yıl içinde gerçek bir finans merkezine dönüşebilmesi için dünyadaki diğer finans merkezlerine verilen teşviklerin sağlamasının yeterli olacağını belirtti. 


HALİSDEMİR: "ALTYAPIYI HAZIRLADIK" 

İFM'nin mevcut durumu hakkında bilgi veren Halisdemir şöyle konuştu: "Bugün geldiğimiz noktada hafriyat işleri bitmiş olup, proje içinde yer alacak metro inşaatı da tamamlanmak üzere. Proje kapsamında Ağaoğlu olarak bize ait olan 3. bölgede ise üst yapı çalışmalarına devam ^ ÜBH& Mil mSm ediyoruz. Bu alanda 303 bin m2 alan üzerinde yükselecek projemizde konut, ofis ve ticari alanlarımız bulunuyor. Bunlara ek olarak bir de proje içerisinde yer alacak AVM mevcut." 


HALİSDEMİR, Ağaoğlu olarak projenin donanımını geliştirdiklerini, yazılımının da yani düzenlemelerinin aynı hızda yapılması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olan Dubai Finans Merkezi'nden örnekler veren Halisdemir, finans merkezlerinin sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağladığını söyledi. 


HALİSDEMİR:" Dubai Finans Merkezi'nin kısa sürede bulunduğu konuma gelmesi sağlanan teşviklerle gerçekleşti. Bu teşvikler arasında; vergi muafiyeti, yüzde 100 yabancı sermaye serbestliği, sınırsız yabancı çalıştırabilirle imkanı ve finans merkezindeki anlaşmazlıkların yine finans merkezinde giderildiği mahkeme geliyor. 


BU TEŞVİKLER YETERLİ OLUR 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin de en geç 5 yıl içinde gerçek bir finans merkezine dönüşebilmesi için bu teşviklerin sağlanması yeterli olacaktır" dedi. 


İFM projesi, NewYork, Londra, Dubai ve Uzak Doğudaki finans merkezleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Proje içerisinde, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, TC. Halk Bankası, TC. Vakıflar Bankası, BDDK, SPK,TAO GAYRİMENKUL, İŞ GYO gibi önemli kurumların genel merkezleri yer alacak. 


Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön