26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı yolcuları hayran bıraktı!

 İstanbul Havalimanı yolcuları hayran bıraktı!

İstanbul Havalimanı 148 seferle ilk gününü tamamlandı. 33 saat gibi çok kısa bir sürede gerçekleşen taşınmanın ardından havalimanını kullanan yerli ve yabancı yolcular memnuniyetlerini dile getirdiler.



Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na 33 saat gibi kısa bir sürede taşınmasının ardından uçak seferleri yapılmaya devam edildi.  

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; taşınmanın ardından ilk günde 148 sefer gerçekleştirildi. THY gerçekleştirdiği 148 seferde 39 bin 800 yolcu taşıdı. 6 Nisan saat 19.00'dan itibaren de Türk özel havayolu şirketleri de İstanbul Havalimanı'ndan ilk seferlerini gerçekleştirmeye başladı.THY taşınmanın ardından yapılan seferlerde 65 binin üzerinde yolcu taşıdı. 

Dün 307 sefer gerçekleştiren THY bugün 421 seferiyle 84 bin 733 yolcu taşımayı planlıyor. Seferleri kademeli olarak artıracak olan THY cuma gününden sonra 100 kapasiteyle uçmaya başlayacak. 

Cumhuriyet Tarihi'nin en önemli projelerinden olan İstanbul Havalimanı'nı kullanan yolcular verilen hizmetlerden memnun kaldı.Yolcular yeni havalimanı hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade ettiler: 

Mobilyacı Ercan Gürsoy: Filipinler'den döndüm. Muhteşem bir havalimanı ile karşılaştım.Bu kadar büyük bir tesis ile gurur duydum.
 
Eti Defecioğlu: Görevliler bizi bizi karşılayarak yönlendiriyor. Çok güzel bir yapı.Ülkemizde böyle görkemli yapılar olması gerekiyordu. 

Hollanda'dan gelen güzellik uzmanı Zekiye Bektaş: Amsterdam'dan ailemi görmek için İstanbul'a geldim. Muhteşem bir yapıyla karşılaştım.Türkiye'nin de böyle güzel yapılarla vitrinini güzelleştirmesi çok önemli.

Hollanda'da solaryum salonu sahibi Hülya Drak: Yıllardır Hollanda'dayım. Hep Atatürk Havalimanı ile gidip geliyordum. Hollanda'ya uçacağım hiçbir sıkıntı yaşamadım. İnsanlar bizi yönlendiriyor.

Eda Arslan: Çok büyük ve görkemli bir yapı.Yeni yapı olduğu için hizmetlerinde de aksaklık olabilir fakat girişteki yönlendirici ekip insanları doğru adreslere gönderiyor. Tam olarak oturduğunda havalimanı daha da güzel olacaktır. Almanya'dan küçük kızı 7 aylık Defne ile uçan Göktürk Nikolata: Eşim Türk ve zaman zaman İstanbul'a gelip gidiyoruz. Daha önce Atatürk Havalimanı'na gelmiştim. Şimdi ise yeni İstanbul Havalimanı ile Almanya'ya dönüyorum. Çok büyük ve geniş bir yapı. Hem kalabalık hem de birçok firmayı içinde barındırıyor. Hem yerli hem de yabancı firmalar var. Çok etkilendim. 5 yıldır evliyim bir Alman vatandaşı olarak böyle bir havalimanının İstanbul'a yakıştığını düşünüyorum.

THY çalışan ise havalimanı hakkında şu bilgileri verdi: 

TGS Yer Hizmetleri Görevlisi Aleyna Erdoğan: Hem yerli hem de yabancı müşterilere bilgilendirme yaparak havalimanını tanımayanları için yönlendirmeler yapıyoruz. Misafirlerimizin mağdur olmaması için titiz çalışma yürütüyoruz.

İstanbul Grand Air Port Ask Me (Bana Sor) Görevlileri: Ülkü Özer ve Elif Taşdemir: Üniversitede okuyoruz. 3 dil biliyoruz. Yolcuları doğru adrese yönlendiriyoruz.

Aynı anda iniş ve kalkış 

Yeni havalimanı bir ilk yaşandı. Havalimanı yer alan aynı anda uçak iniş ve kalkışına imkan sağlayan 2 adet bağımsız pisti sayesinde İstanbul Havalimanı'ndan THY uçakları aynı anda iniş ve kalkış yapmaya başladı.

Yabancı yolcular ise yeni havalimanı hakkında şu açıklamaları yaptılar: 

 Amisha Nayak: Boston'dan geliyorum çok iyi ve çok güzel bir havaalanı olmuş. Bu benim İstanbul'a ilk gelişim o yüzden eski havaalanınızı bilmiyorum ama duyduğuma göre kapanmış. Buradaki personel de çok yardımcı oldu İngilizce anlaşabildiğimiz için çok memnun kaldım.

Amerika'dan gelen ilk seferden biriyle gelen Shine Bell: Burası çok büyük ve yeni. Atatürk havalimanı buraya göre daha basit bir havalimanı.Türkiye'nin bu havaalanına ihtiyacı vardı.

Ali Kurufik: Ben Sivaslıyım. burası bizim köyden büyük. Gelinimi yolcu etmeye geldik. Bambaşka bir havalimanı olmuş her şey dört dörtlük. Özel araçla rahat geldik.Türkiye için bir gurur. biz artık bu konuda Avrupa'dan üstünüz. Gelirken de bir sorun yaşamadık. Buraya hemen girebildik.

İranlı Parisa Karavi: Yapı olarak iç dizaynı güzel bir bina olmuş. Uluslararası yolculukların yapıldığı ülkelerde özellikle dünyanın gözbebeği İstanbul'da böyle bir havalimanı yapılması çok güzel.


Geri Dön