26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı’nda iş jetlerinden alınacak ücretler belli oldu!

İstanbul Havalimanı’nda iş jetlerinden alınacak ücretler belli oldu!

29 Ekim’de resmi açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda iş jeti uçuşlarında yolcu başına alınacak genel havacılık ücretleri açıklandı. Buna göre, iç ve dış hat uçuşlarında yolcu başına 137.75 Euro alınacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ağustos 2018 verilerine göre, Türkiye’de 44 hava taksi işletmesinde 202 hava aracı, 76 genel havacılık işletmesinde 362 hava aracı,114 Türk tescilli iş jeti bulunuyor. Birçok ünlü ismin de kendisine ait iş jeti bulunurken iş insanları kullanmadığında hava taksisi olarak kiraya verdiği iş jetleri için bazı havalimanlarında genel havacılık terminali dahi var. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Havalimanı için hava aracı işleticisinden alınacak olan genel havacılık terminali hizmet ücret ücretleri açıklandı. İş jetleri ve helikopter uçuşlarını kapsayan genel havacılık ücretleri üsleri yurt dışında bulunan uçak ve hava araçlarının iç ve dış hat uçuşlarında yolcu başına 137.75 Euro, üsleri Türkiye’de bulunan uçak ve hava araçlarından dış hat uçuşlarında yolcu başına 69 Euro, iç hatlar uçuşlarında ise 34,50 Euro olarak belirlendi.

Tarife, yolcusu bulunan uçaklar için

Transit uçuşlarda (dış hat-dış hat) ise üsleri yurt dışında bulunan uçak ve hava araçlarının iç ve dış hat uçuşlarında yolcu başına 69 Euro, üsleri Türkiye’de bulunan uçak ve hava araçlarından dış hat uçuşlarında yolcu başına 34,50 Euro alınacak. 

Tarifede, yolcusu bulunan uçuşlar için geçerli olacak. Ücretler hem gelen hem giden yolcu başına alınacak. Boş seferler ücretlendirilmeyecek. Yolcu Servis Hizmeti ücreti ile Transit/Transfer Yolcu Servis ücreti Yolcu Servis Tarifesi kapsamında ayrıca uygulanacak.

 

İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu!

İstanbul Havalimanı'nda çekim ücretleri belli oldu!


Geri Dön