19 / 04 / 2024

İstanbul için plan, proje ve ihalesi devam eden 60 sağlık tesisi var!

İstanbul için plan, proje ve ihalesi devam eden 60 sağlık tesisi var!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul'a yapılan yatırımları değerlendirdi. Erdoğan, "Sağlıkta 17 bin 534 yatak kapasiteli 66 hastaneden oluşan 163 adet sağlık tesisi inşa ettik" dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul'a yapılan yatırımları değerlendirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur. Belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını ve iradesini güçlendirerek sürdürmektir" dedi.

İstanbul için plan, proje ve ihalesi devam eden 60 sağlık tesisi var!

"İstanbul'u aşkla seviyoruz" ifadelerinin yalnızca bir iyi niyet beyanından ibaret olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu sözün gerisinde çok büyük bir müktesebat var. Mesela sadece son 18 yılda İstanbul'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Sadece son 18 yılda İstanbul'a eski rakamla 275 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 38 bin 361 adet yeni derslik kazandırdık. 1 milyonun üzerinde yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü, 37 bin 500 akademik personelin çalıştığı İstanbul'a toplam 38 adet yeni üniversite kurduk. Toplamda 13 bin 677 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Bir kaç yıl içinde de yüksek öğrenim yurt kapasitesini 2 katından fazla arttıracak yatırımlarımız şu anda sürüyor. İstanbul'a 46 adet yeni spor tesisi kazandırdık.

İstanbul için plan, proje ve ihalesi devam eden 60 sağlık tesisi var!

Sosyal yardımlarda son 18 yılda toplam 17 katrilyon, yeni rakamla 17 milyar lira tutarında kaynak aktararak ihtiyaç sahibi İstanbullu kardeşlerimizin yanında olduk. Sağlıkta 17 bin 534 yatak kapasiteli 66 hastaneden oluşan 163 adet sağlık tesisi inşa ettik. Toplamda 950 yatak kapasiteli 3 hastanemizle birlikte 17 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Bunların dışında İstanbul'a kazandıracağımız plan, proje ve ihalesi devam eden toplamda 9 bin 582 yatak kapasiteli 60 sağlık tesisimiz var. Böylece İstanbul'u sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sağlık merkezlerinden biri haline getiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 48 sağlık tesisi inşa edildi!


Geri Dön