26 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir arası 2.5 saate düşüyor!

İstanbul-İzmir arası 2.5 saate düşüyor!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili konuşan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, "İzmir-İstanbul yolunu yapıyoruz. Süre 2.5 saate düşecek" dedi.




İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin yenileneceği 23 Haziran tarihine  günler kala Cumhur İttifakı'nın AK Parti adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu ilk defa bir televizyon programında karşı karşıya geldi.

İstanbul-İzmir arası 2.5 saate düşüyor!

Sputniknews'te yer alan habere göre, ulaşım yatırımlarıyla ilgili konuşan Yıldırım: "İnsanların etnik kökenlerine, inançlarına bakmayız. Herkese aynı hizmeti götürürüz. Partizanlık yaptığımız sözünü şiddetle reddediyorum. Ekrem Bey İzmir'e gitsin, benim neler yaptığımı görsün. Türkiye'nin her köşesine hizmet götürdük. İzmir'in toplu taşıması İZBAN'ı CHP belediyesiyle beraber yaptık. Çevre yolunu, Konak tünelini yaptık. İzmir-İstanbul yolunu yapıyoruz. Süre 2.5 saate düşecek. Partizanlığı şiddetle reddederim. 81 vilayetten İstanbul'a gelen bütün hemşehrilerimize 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinden İstanbul'a gelmiş, burayı evi, işyeri yapmış, çocuklarının geleceğini düşünen 15 milyon İstanbulluya hizmet için varız. İstanbulluya yapılan hizmet asla israf değildir. İstanbul'a 1994'den beri hizmet ediyorum. İDO Genel Müdürü yaptım. 4.5 yılda İDO'yu dünyada kendi sınıfında 1 numara yaptım" dedi.

Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti; "Ulaşım benim işim, tevazuya lüzum yok. Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yolla donattık, havayolunu halkın yolu yaptık. İstanbul'un birinci derdi ulaşımı. Marmaray, Üçünkü Köprü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Yolu, Osmangazi Köprüsü'nü, dünyanın en büyük havalimanını yaptık. Biz 2024'e kadar insanların trafikte yarım saat kazanmalarını sağlayacağız. Baba evine yarım saat önce gidecek. Yapacağımız raylı sistemleri. 518 kilometreye çıkaracağız. Her yıl minimum 50 kilometre raylı sistem yapacağız. Metroların payı süre sonunda yüzde 48'e çıkacak. Bugün yüzde 18. Yüzde 30 artmış olacak. Burada ciddi yarıtım var.  Ankara  metrolarını,  İzmir  İZBAN'ını yaptık. Edindiğimiz tecrübelerle bunu kolayca yapabiliriz. Bilmiyorum Ekrem Bey Marmaray'ı kullandı mı? Yakın zamanda Marmaray'ın banliyo hattını yaptık. Bu şekilde ciddi anlamda metrobüste biraz rahatlama oldu. Ama asıl metrobüsü rahatlacağımız şey Beylikdüzü'nden Söğütlüçeşme'ye giden hattı otonom ve akıllı araçlarla değiştireceğiz, kapasiteyi yüzde 50 arttıracağız. Bu güzergahta bir otoyol daha yapacağız. Kuzey Marmara ile TEM arasında olacak. Levent'tle Mahmutbey arasındaki metroyu bu sene sonu açmış olacağız."

İstanbul-İzmir Otoyolu arazi fiyatlarını artıracak!

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!


Geri Dön