24 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolunu yapımının sonuna doğru yaklaşıldığını ve bu yolun yıl sonuna kadar bitirileceğini, İstanbul ile İzmir arasındaki mesafenin 3,5 saate indirileceğini söyledi..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınında "Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yılda neler yapıldığına ilişkin soru üzerine, mitingde ekranlardan yapılanları gösterdiğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Boğazı'nın üstüne üçüncü gerdanlık olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapıldığını belirten Erdoğan, "Altta  Marmaray  var. Onu göremeyebilir (Kılıçdaroğlu) haklıdır alttan geçtiği için. Bu raylı sistem. Anlamaz zaten o raylıyla lastikliyi." dedi.

Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin de yapıldığını, İstanbul-İzmir Otoyolunu yapımının sonuna doğru yaklaşıldığını belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nden geçmeni (Kılıçdaroğlu) tavsiye ederim. Şöyle bir geç, Bursa'ya doğru gitmende fayda var. Hiç olmazsa bazı yeşillikleri görürsün." şeklinde konuştu.

Bu yolun yıl sonuna kadar bitirileceğini, İstanbul ile  İzmir  arasındaki mesafenin 3,5 saate indirileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 22-23 bin kilometre çıktığını, üçüncü havalimanının da ortada olduğunu söyledi.

Erdoğan, 25 havalimanı sayısının 57'ye çıktığını, 76 üniversitenin 206'ya ulaştığını ifade ederek, "81 ilin tamamında Bay Kemal üniversite var. Eline, diline dursun '17 senede ne yaptınız derken.' Bunlar kendiliğinden olmadı, biz yaptık." şeklinde konuştu.

Bütün illerde, hatta ilçelere varıncaya kadar devlet hastaneleri bulunduğunu, yine şehir hastanelerinin yapımının sürdüğünü belirten Erdoğan, CHP'ye gönül verenlerin de bu hizmetlerden yararlandığını anlattı.

Erdoğan, İzmir'deki körfezin de Haliç'in eski hali gibi pislik içinde olduğunu, İzmir'e Gördes Barajı'ndan su getirdiklerini, kentte yollar, üniversiteler ve hastanelerin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını söyledi.

Yassıada'daki çalışmalara ilişkin Erdoğan, "yaslı ada" olarak ifade ettiği ada için güzel bir proje yapıldığını, çalışmaların devam ettiğini, adada Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak uluslararası barışa yönelik toplantıların düzenleneceğini anlattı.

Bir iki ay içerisinde son rötuşların yapılmasının ardından açılışın gerçekleştirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ada ülkemizin demokrasi anıtıdır, özgürlük anıtıdır. Kim bu ülkede demokrasiden yana, bu onun ispatıdır. 2002 sonrasında bürokratik vesayeti tasfiye etmenin, halk iradesini siyasetin merkezine oturtmamızın inşallah burası bir timsali olarak kalıcılığını ortaya koyacaktır." dedi.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 65 kilometrelik bölümü daha açılıyor!
 


Geri Dön