20 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona gelindi!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona gelindi!

İki kıtayı birbirine bağlayarak ulaşımda büyük bir rahatlama sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu projesinde sona gelindi.



İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması planlananve 4 aracın aynı anda geçebileceği tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona geliniyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, iki kıtayı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli ve Sakarya kesimindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI


Tamamlandığında toplam 430 kilometrelik yola sahip olacak Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kocaeli kesiminde dev viyadükler ve tünellerin büyük bir bölümü de tamamlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu nda sona gelindi!

2020'DE TAMAMLANACAK


2020 yılında tamamlanması beklenilen projede Silivri’den otobana girecek olan sürücüler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra, Akyazı’dan TEM otoyoluna bağlanacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit, 200 menfez yer alacak.


TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK


İki kıtayı birbirine bağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, dünyada eşi görülmeyen yapıları ile adından sıkça söz ettirecek. Projede Dilovası Liman Kavşaığı-İzmit kısmında inşa edilen 4 şeritli tüneller de dünyanın en geniş tünelleri olma özelliğine sahip.

Kuzey Marmara Otoyolu nda sona gelindi!


5. KISIMDA 5 TÜNEL, 6 VİYADÜK VE 2 KÖPRÜ YER ALIYOR


52 kilometre uzunluğuna sahip Kuzey Marmara Otoyolu’nun Liman Bağlantı Yolu-İzmit arasında yer alan projenin 5. kısmında 5 adet tünel, 6 viyadük, 2 köprü bulunuyor. Liman Bağlantı Yolu’ndan başlayan yol Körfez'in Sevindikli Mahallesi’nden geçerek, İzmit Doğu Kavşağı mevki’inde TEM otoyoluna bağlanacak. 5. Kısımdaki çalışmaların sene sonunda tamamlanacağı belirtildi.

Otoyolun 6. kesimi yeni Kocaeli (Umuttepe) - Sakarya (Akyazı) arası ile 7. kesimi Habibler-Hasdal arasındaki çalışmalar sürüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu nda sona gelindi!

İSTANBUL-ESKİŞEHİR 2,5 SAAT


Kuzey Marmara Otoyolu projesi tamamlandığında Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesini, Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak, bu sayede İstanbul'dan Bursa'ya ulaşım 1,5 saate, İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı 4 saate ve İstanbul'dan Eskişehir'e ulaşım 2,5 saate inecek.

430 KM'LİK YOL


Tekirdağ ve Sakarya arasında, Yavuz Sultan Selim köprüsü ve 3. Köprü bağlantı yolları ile birleşen otoyol tüm bölümleri ile tamamlandığında bağlantı yolları dahil Avrupa'da 172 kilometre Anadolu'da 258 kilometre 430 kilometre yola sahip olacak.

Kuzey Marmara Otoyolu nda sona gelindi!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Akyazı Kavşağı yıl sonunda açılacak!


Geri Dön