16 / 04 / 2024

Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilk asfalt döküldü!

Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilk asfalt döküldü!

İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Projedeki ilk asfalt çalışması tamamlandı, ilk yol hizmet vermeye başladı. İşte projede hizmete açılan o yol...




ICA İçtaş Astaldi Ortaklığı'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde ilk asfalt döküldü. Projenin Sarıyer- Demirciköy ulaşım yolu hizmete açıldı. Mevcut Sarıyer- Demirciköy yolunun projeyle kesiştiği bölgede üstgeçit yapılması suretiyle sonraki yıllarda kullanılacak son hali tamamlandı.


Kuzey Marmara Otoyolu E-2 kısmı 2. bölüm Toprak İşleri Şefi Suat Demir, ulaşım yolunda çalışmalara şubat ayında başlandığını söyleyerek, 4 aylık bir süreçte yolun kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti. 


Suat Demir, "27 numaralı üstgeçidin bulunduğu Sarıyer'le Demirciköy ulaşım yolunda çalışmalar tamamlandı. Bu bölge artık kullanıma hazır. Çalışmalar Şubat ayı ortalarında başlamıştı, önce bağlantı yolunda geçişi sağlayan üstgeçidin temelleri ve ayaklarla ilgili çalışmalar bitirildi. Ardından, başlık kirişleri tamamlandıktan sonra prekast kirişler yerine kondu. Bu bölgede yaklaşık 20 bin metreküp temel kazı işlemi ve güzergâha yapılan toplam dolgu 55 bin metreküpü buldu" dedi.

 


Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu nda ilk asfalt döküldü!



Ulaşım yoluna yaklaşık 2.500 ton asfalt döküldüğünü anlatan Toprak İşleri Şefi Suat Demir, "9 metre genişliğinde Sarıyer- Demirciköy ulaşım yolu hizmet vermeye başladı" ifadesini kullandı.

 

Ulaşım yoluna araç yolu dışında yürüyüş yolu da konuldu, çevre düzenlemesi de yapıldı.

 

E-2 kısmı Sanat Yapıları Şefi Sinan Murat Diler, "Otoyol çalışması esnasında çevre düzenlemesi de aksatılmadı. Otoyol çevresine ağaçlandırma yapıldı. Eskiden kullanılan yolda drenaj kanalları yoktu. Yeni yolda altyapı da düşünüldü, yağmur sularının akışı için drenaj kanalları konuldu" diye konuştu.


3kopru.com


Geri Dön