28 / 03 / 2024

üçüncü köprü ilk asfalt

üçüncü köprü ilk asfalt

İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Projedeki ilk asfalt çalışması tamamlandı, ilk yol hizmet vermeye başladı. İşte projede hizmete açılan o yol...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3. köprü Şubat sonunda bitecek!

Üçüncü köprü şubat sonunda bitecek. Köprüye ulaşan yollardaki işler hâlâ sürdüğü için açılışın haziranda olması bekleniyor. Ama kim bilir belki şubat sonunda örneğin 26 Şubat’ta köprüden ilk geçişe şahit olabiliriz

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

Üçüncü köprü bağlantı yolları ihalesine erteleme!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesinin dördüncü kez ertelenmesine ilişkin duyurular, Resmi Gazete'de yayımlandı.

3. köprü ilk defa denizden görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en geniş asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, denizden ilk defa görüntülendi. Bitme aşamasına gelen 3. köprüdeki çalışmalar 24 saat devam ediyor.

üçüncü köprü ilk asfalt Haberi

üçüncü köprü ilk asfalt


ICA İçtaş Astaldi Ortaklığı'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde ilk asfalt döküldü. Projenin Sarıyer- Demirciköy ulaşım yolu hizmete açıldı. Mevcut Sarıyer- Demirciköy yolunun projeyle kesiştiği bölgede üstgeçit yapılması suretiyle sonraki yıllarda kullanılacak son hali tamamlandı.


Kuzey Marmara Otoyolu E-2 kısmı 2. bölüm Toprak İşleri Şefi Suat Demir, ulaşım yolunda çalışmalara şubat ayında başlandığını söyleyerek, 4 aylık bir süreçte yolun kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti. 


Suat Demir, "27 numaralı üstgeçidin bulunduğu Sarıyer'le Demirciköy ulaşım yolunda çalışmalar tamamlandı. Bu bölge artık kullanıma hazır. Çalışmalar Şubat ayı ortalarında başlamıştı, önce bağlantı yolunda geçişi sağlayan üstgeçidin temelleri ve ayaklarla ilgili çalışmalar bitirildi. Ardından, başlık kirişleri tamamlandıktan sonra prekast kirişler yerine kondu. Bu bölgede yaklaşık 20 bin metreküp temel kazı işlemi...