25 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir arası 3,5 saate düştü!

İstanbul-İzmir arası 3,5 saate düştü!

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Teşkilat yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'yı ulaşım ve sağlıkta bir üst lige taşıyacak iki muazzam projenin resmi açılışlarını yaptıklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bursa İl Başkanlığı Teşkilat yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa'yı ulaşım ve sağlıkta bir üst lige taşıyacak iki muazzam projenin resmi açılışlarını yaptıklarını anlatan Erdoğan, bunlardan birinin 426 kilometre uzunluğundaki İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa,  İzmir  otoyolu olduğunu söyledi.

Erdoğan, 2010'da başladıkları ve bugüne kadar Osmangazi Köprüsü gibi birçok önemli kısmını devreye aldıkları otoyolun kalan 192 kilometresini de bugün hizmete açtıklarını ifade etti.

Böylece daha önce 8,5 saati bulan İstanbul-İzmir arasındaki yolculuğu 100 kilometre kısaltmak amacıyla 3,5 saate düşürdüklerini belirten Erdoğan, "Kamu-özel iş birliğiyle gerçekleştirilen bu devasa projenin yatırım tutarı 11 milyar dolardır. Projenin inşa sürecinde devletin kasasından tek kuruş çıkmamıştır. Bay Kemal, bir daha hatırlatayım 11 milyar dolardır ve devletin kasasından da bir kuruş çıkmamıştır. Nasıl yapıldığını soruyorsan onu da söyleyeyim, buna 'yap-işlet-devret modeli' denir. Bu modelle bunu yaptık." dedi.

Bursa'ya kazandırdıkları bir başka eserin ise 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, buranın, içerisinde 6 ihtisas hastanesi bulunan, muhteşem bir sağlık külliyesi olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, en son teknolojik imkanlarla tasarlanan ve inşa edilen şehir hastanesinin 745 bin metrekarelik açık, 475 bin metrekarelik kapalı alanı, 3 bin 190 araçlık otoparkı ve diğer özellikleriyle Bursa'da sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacağını söyledi.

Her iki eserin de hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Erdoğan, eserlerin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere tebriklerini iletti.

14 Ağustos'ta AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "AK Parti olarak 17 senesi iktidarda olmak üzere tam 18 yıldır şanla şerefle milletimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu onuru bahşettiği için Rabb'imize ne kadar hamdetsek azdır. 17 yılı bulan iktidarımız döneminde Türkiye ile beraber gözünü ve gönlünü ülkemize yöneltmiş yüz milyonlarca kardeşimizin umudu olduk." açıklamasında bulundu.

İstanbul-İzmir Otoyolu 15 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön