24 / 04 / 2024

İstanbul – İzmir otoyol projesi son durum!

İstanbul – İzmir otoyol projesi son durum!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafe süresini 3.5 saate indirecek olan İstanbul – İzmir otoyol projesinde hangi aşamaya gelindi? İşte İstanbul – İzmir otoyol projesi son durum...




Tamamlandığında İstanbul ile  İzmir  arasındaki mesafe süresini 3.5 saate indirecek İstanbul – İzmir otoyol projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olmaya hazırlanan projenin uzunluğu toplamda 2862 metre olacak.


800 kişilik bir ekip tarafından inşaat çalışmalarının devam ettiği projede, şu an hem deniz kısmında hem de kara kısmında faaliyetler sürüyor. Köprünün ayak temellerinin yapımı ise karada devam ediyor. Bittiğinde ise yüzdürülerek denize götürülecek ve köprüye monte edilecek. 


Dilovası ile Hersek Burnu bağlanacak 

İnşaat faaliyetlerinin devam ettiği köprünün maliyeti yaklaşık 11 milyar TL. Çalışmalar bittiğinde köprü, İzmit Körfezi'ndeki Dilovası ile Hersek Burnu'nu bağlayacak. Ayrıca köprü deprem, fırtına gibi doğal afetlere karşı dayanıklı bir şekilde inşa ediliyor. 


Dünyadaki 4. büyük, Avrupa'daki ise 2. büyük köprü olacak projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Köprüde yer alacak iki kuleden biri 40.8 metre, diğeri ise 34.1 metre derinliğe sahip olacak. 6 şeritli asma köprünün denizden yüksekliği de 64 metre olacak. 


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön