24 / 04 / 2024

İstanbul Kongre Merkezi’nin mutfağı Food İstanbul’a emanet!

İstanbul Kongre Merkezi’nin mutfağı Food İstanbul’a emanet!

İstanbul Kongre Merkezi’nin mutfağını işleten Food İstanbul, günde 10 bin kişiye yemek sunuyor. Food İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Sarışahin, “Kongre için gelen turistin eğitim ve gelir düzeyi yüksek" dedi...



Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olan Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nin mutfağını Food İstanbul işletiyor. Food İstanbul, yiyecek içecek sektöründe 20 yıldan fazla bir süredir hizmet veren Şenol Sarışahin ve Erbil Demir’in yarattığı bir marka. İki ortak yiyecek içecek sektöründeki pek çok isim gibi Divan’dan yetişmiş. Bu nedenle sektörün inceliklerini ve piyasayı çok iyi biliyor. 


İstanbul Kongre Merkezi’nin içinde bulunan 1500 metrekarelik mutfaklarında günde 10 bin kişiye rahatlıkla yemek sunabildiklerini söyleyen Food İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Sarışahin, “Ancak istenirse 25-30 bin kişiye de yemek verebilecek kapasiteye sahibiz” dedi. 


Food İstanbul’un kongre için yurtiçinden gelenlerin yanı sıra yurtdışından gelenlere de Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler sunduğunu belirten Şenol Sarışahin, “Aslına bakarsanız bir anlamda Türk mutfağını dünyaya tanıtıyoruz. Kongre için Türkiye’ye gelenler özel insanlar. Belli bir eğitim ve gelir düzeyine sahipler. O nedenle çok özenli çalışıyoruz” dedi.


İstanbul birinci sırada


Türkiye’ye tatil için gelen bir turistin ortalama 700 dolar harcadığını oysa kongre turizmi için gelen turistte bu rakamın 4000 dolara kadar çıktığını belirten Sarışahin, “İstanbul’un kongre turziminde yıldızı giderek parlıyor. 500'den çok katılımcılı 53 kongreye ev sahipliği yapan İstanbul, geçen yıl kongre şehirleri arasında birinci oldu. Biz de bu potansiyele katkısı olan hizmet guruplarından biri olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu noktadaki amacımız kongre turizminde ihtiyaç olan yiyecek-içecek hizmetini karşılamada en iyilerden biri olmak” diye konuştu.


Ev yemeği tadında toplu yemek


Food İstanbul olarak verdikleri hizmetleri de anlatan Sarışahin şunları söyledi: “Günde 10 bin kişiye rahatlıkla yemek sunabiliyoruz. Ancak istenirse 25-30 bin kişiye de yemek verebilecek kapasitedeyiz. İstanbul Kongre Merkezi’nde verilen tüm kongre ve davetlerde sabah, öğlen ve akşam yemekleri ile aralarda çay-kahve ikramını biz yapıyoruz. Bunun dışında istenirse dışarıda yapılan özel davetlere catering hizmeti sunuyoruz. Ayrıca endüstriyel yemek alanında da iddialıyız. Biz ev yemeği tadında toplu yemek yapabiliyoruz.  İşyerlerine veya okullara çok rahatlıkla yemek hizmeti verebiliriz.” 


Bir yemekte lezzet ve görüntü kadar sağlık ve hijyeninde çok önemli olduğunu dile getiren Şenol Sarışahin sözlerini şöyle tamamladı:


 “İnsanlarımızın bilinçlenmesiyle sektör doğal bir gelişim süreci içerisine girdi, hal böyle olunca sağlıklı ortamlarda hijyen şartlarına uygun mekanlarda hazırlanan yemeklere olan talep arttı. Biz de gördüğünüz ortamı kurduk ve uygun koşullarda üretim yapıyoruz. Bu konuda çizgimizi daha da yukarılara taşıyarak sektörde en çok tercih edilen marka olmayı hedefliyoruz.”


Geri Dön