19 / 04 / 2024

İstanbul Marina'da fiyatlar 200 bin TL'den başlıyor!

İstanbul Marina'da fiyatlar 200 bin TL'den başlıyor!

Firma: DAP Yapı

Proje: İstmarina

Dap Yapı'nın Kartal'da inşa edeceği denize sıfır projenin adı 'İstanbul Marina' olarak açıklandı. Satışa çıkmamasına rağmen yoğun ilgiyle karşılaşan projedeki daire fiyatları ise 200 bin lira ile 5 milyon TL arasında değişiyor.



DAP Yapı'nın Kartal'da denize sıfır 60 dönümlük arazide hayata geçireceği karma projenin ismi belli oldu. Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan  DAP Yapı  Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hafriyatına başlanan projenin adını 'İstanbul Marina' olarak açıkladı. 



Yılmaz "Projeyi mayıs ayında satışa sunacağız. İlk kez adı bile belli olmayan bir projenin bu kadar yoğun talep gördüğüne şahit olduk. Her gün satış ofisine 100'ün üzerinde kişi geliyor. Aynı daireye 3-4 kişi isim yazdınyor. Bu proje konut sektörüne büyük hareket getirecek" dedi. Suudi bir grubun, projeden 300 konutluk bir bloku satın almak istediğini de vurgulayan Yılmaz "Ancak biz İstanbul Marinayı oturum için tasarladık. Yüzlerce konut verip, ikinci el ofis oluşturmak istemiyoruz. Bu yüzden onlara hayır cevabını verdik" diye konuştu. 



İstanbul Marinayı tasarlarken 25 bin kişiyle görüştüklerini belirten Yılmaz, bu doğrultuda projede büyük teraslar yapacaklannı söyledi. Yılmaz "200 metrekarelik dairenin 60 metrekare terası var. 1+1 'lerin teraslarını bile geniş tuttuk. Projenin sahile 700 metre cephesi var. Ege tipi, İzmir'deki gibi bir mimari tasarımı benimsedik. İstanbul'da değerli olan iki alan var: Avrupa Yakasında Boğaz hattı ve Anadolu Yakasında Kartal-Maltepe hattı. Kartal, İstanbul'un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek gelişiyor. Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor. Arazi fiyatları ve ihaleler bu bölgenin ne kadar geliştiğinin en somut örneğidir. 


Ofis açısından Maslak- Zincirlikuyu- Levent hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu Yakasında da KartalMaltepe hattı aynı önemi taşıyor. Bu gelişimi, arazi fiyatları ile ihalelerden de izlemek mümkün. E-5'ten bile denize yürüyerek inilebilen bir lokasyon olan Kartal-Maltepe hattında edinilen gayrimenkullerin değerleneceğini ve önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde katlanarak artacağını öngörüyoruz" dedi. 


Projede fiyatların 200 bin TL'den başladığını, 750 metrekarelik dairelerin fiyatının ise 5 milyon TLye kadar çıktığını vurgulayan Ziya Yılmaz, toplam cironun ise 2 milyar TL'yi bulacağını ifade etti. Yılmaz, 2014 yılında toplam 7 yeni projeye başlamış olacaklarını da sözlerine ekledi. 



Projeye ilişkin bilgi veren Ziya Yılmazi projenin içinde hastane, okul, ofis, konut, ibadethane, açık ve kapalı AVM'nin de planlandığını ifade etti. Yılmaz "Türkiye'de olmayan markaları getireceğiz. Önümüzde Türkiye'nin en büyük mega yat marinası yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz ucagı için pist yapacağız. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin içinden hızlı tren geçecek" dedi. 


Daha sonra genel bir değerlendirme yapan Ziya Yılmaz şunları söyled: "Yeni projelerimizi piyasaya sunarken mümkün olan en uygun rakamlarla lanse etmeye çaba gösteriyoruz. Satış rakamları, başlangıç rakamlarıyla kıyaslandığında minimum yüzde 35 prim yaptığı, bazı dairelerde prim oranının şerefiyeye paralel olarak yüzde 80'e çıktığı gözleniyor. Lansman süreci bu anlamda bir fırsat gibi görülebilir. Alıcı ve yatırımcıların tanıyıp güvendikleri markaların projelerini dikkatlice takip etmeleri ve bu tür avantajlı dönemlerden faydalanmaları kazançlı bir yöntem. 



Dap Yapı projeleri kemikleşmiş alıcı-yatırımcı portföyümüzün etkisiyle lansmana çıkmadan önce yüzde 30 ila 40 oranında satılmış oluyor. Basın toplantımızı takip eden 1-2 aylık süreçte ise tamamına yakını el değiştiriyor. Projelerimiz üzerinden son bir yılın değerlendirmesini yaparsak; başlangıç rakamlarıyla bugünkü fiyatları karşı laştı rdığı m ızda, projelerimizden mülk edinmenin kazancının, diğer yatırım araçlarını geride bıraktığını net görebiliyoruz. Dap Yapı projelerinde gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor. 


Yatırımcının takibindeyiz Projelerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde. Almanya, Amerika, Dubai, Suudi Arabistan, İsviçre ve Mısır gibi ülkelerden alıcı ve yatırımcı müşterilerimiz oluyor. Öte yandan yurt içinde de, Ankara, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana, Kayseri gibi illerden alıcı geldiğini gözlemliyoruz. İç piyasada, dolar birikimini bozdurup gayrimenkul edinmeye yönelik bir hareket var." Ziya yılmaz, "Kartal'daki yeni projemizin yerli ve yabancı alıcı ve yatırımcılar nezdinde büyük ilgi göreceğini umuyoruz. Projelerimiz çoğu kez bizi tanıyan, daha önceki projelerimizden mülk edinmiş alıcı ve yatırımcılar tarafından takip edilir ve lansmana çıkar çıkmaz yoğun bir satış gerçekleşir. Bu defa hem dünyanın en iyi karma yaşam projesini hayata geçirme iddiamız dolayısıyla, hem de bekleyen talebin çözülmesi ve gayrimenkul sezonunun başlamasının etkisiyle canlı bir süreç yaşayacağımızı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Tünaydın



İstanbul Marina İletişim:

Tel: 444 43 46

Web: www.istmarina.com.tr



projeye sor



Geri Dön