07 / 05 / 2024

İstanbul MIPIM’de gövde gösterisine hazırlanıyor!

 İstanbul MIPIM’de gövde gösterisine hazırlanıyor!

Dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM’de İstanbul, Avrupa’nın gözde şehirleri ile aynı platformu paylaşacak. Londra, Paris, Amsterdam gibi şehirlerle birlikte İstanbul da markasını yatırımcılara sunucak.



Dünyanın farklı bölgelerinden gelen yatırımcıları, uluslararası fon yöneticilerini ve sektör temsilcilerini buluşturan ve Fransa’nın Cannes şehrinde 26.’sı düzenlenecek olan MIPIM fuarında İstanbul ilk kez Londra, Paris, Amsterdam gibi Avrupa’nın önemli şehirleriyle gövde gösterisi yapacak. 10-13 Mart tarihleri arasında düzenelecenek fuar hakkında konuşan MIPIM Türkiye Temsilcisi Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer “Başta İstanbul olmak üzere Antalya, Balıkesir illerimiz ve Beyoğlu ilçemiz bu uluslararası fuarda marka değerlerini fuarda gösterime sunacak” dedi. Türkiye’nin MIPIM’e son 3 üç yıldır en fazla katılım gösteren ülkeler arasında olduğunu belirten Aközer “Yabancı yatırımcının elinde para hangi ülkeye, şehre yatırım yapacağına karar verecek. Bu nedenle orada güçlü bulunmamız ve Şampiyonlar Ligi’nde olmamız çok önemli” dedi.


İstanbul’un fuarın en merkezi yerinde yer alacağını ve orada İstanbul Ticaret Odası’nın 300 metrekarelik bir yer alarak İstanbul çadırı kuracağı bilgisini de veren Aközer, 96 metrekarelik dijital bir İstanbul maketiyle yatırımcılara İstanbul hakkına detaylı bilgilerin verileceğini kaydetti. İstanbul maketi içinde de şirketler yatırımlarını istekli yatırımcılara göstererek onları Türkiye’de yatırım yapmaya ikna etmeye çalışacak. Global yatırımcılara ‘yatırımlarınız için İstanbul’u bir görün’ denecek. Aközer’in önemle üzerinde durduğu diğer bir konu ise 20 bin kişinin katılacağı açılış partisinin yine Türkiye’nin öncülüğünde yapılacak olması. Ülke olarak bu fuarda her geçen gün daha hazırlıklı ve daha güçlü bir şekilde yer aldıklarının altını çizen Aközer “Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği ekonomik gelişim ve ülkemizin yurtdışında sunduğu büyük potansiyel, bizim rakiplerden sıyrılarak güçlü bir şekilde burada temsil edilmemizi de sağladı” diye konuştu.


Bu yıl Fuar’a 93 ülke katılıyor


Fransa’nın Cannes şehrinde 20 bin metrekare fuar alanında gerçekleşecek MIPIM uluslararası gayrimenkul fuarına bu yıl 93 ülkeden gayrimenkul sektörünün önemli isimleri katılıyor. 21 bin ziyaretçinin katılması beklenen fuara uluslararası yatırımcılar ve 2.200 stant alan firmanın yanı sıra 3.200 CEO, 1.600 mimar, 350 şehir planlayıcısı katılacak. Siyasetçilerin de yoğun ilgi gösterdiği MIPIM emlak fuarının ana amacı ise ‘yatırımcılar ile şirketlerin bir network kurarak’ ticari ilişkilerini geliştirmesi olarak belirtiliyor. 250’ye yakın oturumun yapılacağı fuarda 350 alanında uzman ve işadamı planlarını ve sektöre dair düşüncelerini paylaşacak.



Star


Geri Dön