26 / 04 / 2024

İstanbul Mobilya Fuarı 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek!

İstanbul Mobilya Fuarı 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek!

İstanbul Mobilya Fuarı CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. İstanbul Mobilya Fuarı 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek...



İstanbul Mobilya Fuarı (Furniture İstanbul) CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Fuarda Modern, klasik ve modüler mobilyalardan ofis mobilyalarına, oturma gruplarından bebek, çocuk, genç mobilyalarına, yataklardan aksesuarlara ve bahçe mobilyalarına kadar her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendi.

 

Fuar, 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek

 

İstanbul Mobilya Fuarı'nda Bellona, Bambi, Yataş, İstikbal, Alfemo, Enza Home, Bretz, Merinos, Fatih Kıral, İpek, Kilim, Yatsan, Teleset, İşbir, Mondi, Tepe Home, İdaş, Buka, Novussi, Rengarenk, Almila, Kupa Genç Odası, Saloni, Loda, HKM Comfort, Leta Sandalye, Arno Home, Ladin, Cardin Concept ve ABC Mobilyanın da aralarında bulunduğu 300 marka yer alıyor.  Her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendiği fuar 12 Kasım tarihine kadar devam edecek.

 

Sektör, dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı arasında yer almayı hedefliyor

 

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın açılışta yaptığı konuşmada mobilya sektörünün, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Mobilya sektörü, özellikle son 10 yılda 7 kata yakın büyüyerek, yaklaşık 193 ülkeye kendi markalarıyla ürün ihraç eden ve cari açık vermeyen bir güç olmayı başardı. 

 

 

Dünyaca ünlü markalara çalışan tasarımcıların çalışmaları fuarda sergileniyor

 

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel,  “2018-19 mobilya ve dekorasyon trendlerinin belirleneceği fuarımıza aralarında Louis Vuitton World Wide’ın dünyadaki mağazalarının ışıklandırmasını yapan Rogier Van Der Heide’nın da bulunduğu; Philips, Littala Grubu, Swarovski, Nokia, Martela, Finlayson, Konecranes ve Lumene, Delpozo, Nurus, Caster, Nike, Paşabahçe, D-Hotel Maris, Hotel Sheraton, Hotel Mandarin Oriental, Hotel Kuum, Hotel Adam&Eve, Münih ve Bernhard Design gibi dünyaca ünlü markalara çalışan tasarımcıların seminerlerine ev sahipliği yapacak. Design Stories seminerlerinde, Finlandiya, İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa’dan gelecek 14 tasarımcı, geleceğin dizaynları hakkında sunumlar yapacaklar. Bu tasarımcıların dünyaca ünlü markalar için yaptığı ve ödül alan çalışmaları fuarda sergiliyoruz.”

 

Furniture İstanbul’da sergilenen mobilyalar arasından tasarım yarışması da yapılıyor. 7 farklı kategoride yarışan ürünler, ETMK Başkanı Sertaç Ersayın, TMMOB İçmimarlar Odası Başkanı Emrah Kaymak, MSGSU İç Mimarlık Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saadet Aytıs tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın kazanan tasarımcıları fuarın ikinci gününde (8 Kasım) yapılacak ödül töreninde ödüllendirilecek.


Geri Dön