26 / 04 / 2024

İstanbul Park’ın yerine dev fuar merkezi planlanıyor!

İstanbul Park’ın yerine dev fuar merkezi planlanıyor!

İstanbul Ticaret Odası'nın gündeminde fuar alanları bulunuyor. Konu hakkındaki dava bitince Yeşilköy’deki fuar alanı büyütülecek. 



İstanbul  Anadolu Yakası’nda da fuar alanı ihtiyacı olduğunu belirten İTO Başkanı Öztürk Oran, “Eğer genişletilmesi mümkünse İstanbul Park alanı fuar merkezine dönüştürülebilir" diyerek açıklama yaptı. 

 

Dünya Gazetesi yazarlarından Sercan Akıncı'nın haberine göre; İstanbul Ticaret Odası Başkanı Öztürk Oran, Anadolu yakasında bir fuar merkezinin ihtiyaç olduğunu söyleyerek İstanbul Park’ın fuar alanına dönüştürülebileceğini dile getirdi. 

 

İstanbul Park’ta şu an için kiracı yer alıyor. Bu alanda başka bir proje yapılması için kira sözleşmesinin biteceği 2023 yılı beklenecek. Oran, Dünya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, odanın en önemli projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

 

“İstanbul Fuar merkezi 700 bin metrekarelik bir alan. Kirada olan yerler mahkemelik. Mahkeme sonucu bizim lehimize olursa proje alanına dahil edeceğiz. 10 yılı doldurduğu için dava açtık. Sonuçlarını bekliyoruz. Bütün ortakların çıkarı söz konusu. 3’üncü havalimanına yakın bir yer tahsis edilirse burada da Kitapkent projesini hayata geçirmek istiyoruz. O bölgede yapılacak bir fuar alanı daha büyük ve uluslararası ölçekte olabilir.”

 

AHL, 3’üncü Havalimanı faaliyete geçtikten sonra kapanacak. Çok büyük ve değerli arazisinin ne yapılacağı tartışma konusu. Oran’a, “O bölgede bazı binaları alarak yeni bir fuar alanı oluşturmak gibi bir projeniz var mı?” diye sorduk. “Bizim öyle bir projemiz yok. Atatürk Havalimanı arazisi fuar alanı olursa bize rakip de olmaz. Biz 2017’de 2018’in fuarını bile sattık” dedi.

 

“Anadolu Yakası’nda iyi bir fuar alanı yok”
Formula 1 yarışlarının İstanbul’da da düzenlenmesi için 300 milyon liralık yatırımla yapılan ve sonradan İTO’nun 2013 yılında kiraya verdiği Kurtköy’deki İstanbul Park’ta kira süresinin 2023 yılında sona ereceğini ifade eden İTO Başkanı Oran, “Ondan sonra değerlendirmelerimizi yaparız. Bir fuar alanı da orada olabilir. Yer fuar alanı için yeterli mi bilmiyorum. Yeterli değilse büyütmek gerek. Bir fuar alanı yapılınca 12- 13 yılda kendini amorti ediyor. Anadolu yakasında bir fuar alanı yok. Kira süresi bitmeden ne desek boş. Alan küçük gelirse tekrar kiralanabilir ya da yanındaki arazilerle birleştirilebilir. Anadolu yakasında bir fuar alanı ihtiyacı var” dedi.

 

MIPIM’de bu yıl maket olmayacak
Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM’de son 2 yıldır kiralanan çadırda İstanbul’un maketini sergileyen kurum, bu yıl maketin sergilenmesinden vazgeçti. MİPİM’de 685 bin metrekarelik alanları olacağını ifade eden İTO Başkanı Oran, “Bu yıl yeni konsept olacak. Çadırın içinde sektörden ilgili firmalar yer kiralayıp, malını pazarlayacak. Bizim çadır, Paris ve Londra’yı aratmıyor. Biz çerçeveyi çizdik, içerideki firmalar kendi tanıtımlarını yapabilir. Makete artık gerek kalmadı” ifadelerini kullandı.


Geri Dön