26 / 04 / 2024

İstanbul Shopping Fest 2015 başlıyor!

İstanbul Shopping Fest 2015 başlıyor!

Platform başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası’nda yapıldı. Festival 6-28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek..




Platform başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası’nda yapıldı.


Bu yıl 6-28 Haziran tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası(İTO)’da düzenlendi. Tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan ve çok sayıda davetli katıldı. 


İstanbul Shopping Fest tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir kenti olduğunu söyledi. Bundan dolayı da İstanbul’da her insanın yaşamak istediğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bizler de bu kente ne kadar katkı sunabiliriz, güzelliklerini ne kadar ortaya çıkartabiliriz diye çalışmalarımızı yapıyoruz. 5’incisini yapmakta olduğumuz festivalin giderek gelişmesinden dolayı mutluluk duymaktayız” diye konuştu.


Geçen yıl düzenlenen festivalin 23 gün içerisinde 10 milyarı aşan bir ciro yakaladığını kaydeden Başkan Topbaş, “Bu yıl bu rakam neden 15 Milyar olmasın. Hayranlıklar kenti İstanbul her özelliğiyle insanları büyüleyebilecek nitelikte bir yer” dedi. 


Şehirlerin birbirleriyle yarıştığı dönemin geride kaldığını ve artık şehirler arasında Odak Şehir olma yarışının başladığını ifade eden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın gözü İstanbul’da. Tarihi dokusu ve İmparatorluklara başkantlik yapmış olması sebebiyle adeta bir tarihi çeyiz sandığı. Bulunduğu coğrafi konum itibariyle de bütün dünya piyasasını takip edebileceğiniz bir noktada. Başka hiçbir yerde bu kadar aktif olarak dünya piyasasını takip edemezsiniz. Hele şimdi yapılacak olan havaalanı sayesinde insanlara İstanbul daha da yakın olacak.”


-İnanç Turizmi-

İstanbul Shopping Fest’in Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı da inanç turizminin festivali etkileyeceğine vurgu yapan Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul’un 11 yıl önce aldığı turist sayısı 2 milyon 800 civarındaydı. Bu sayı şimdi 12 milyonu aştı. Göreve geldiğimde ilk yaptığım toplantı İstanbul’un turizmini nasıl geliştirebiliriz üzerineydi. Sektör temsilcileriyle ve STK’larla birlikte İstanbul Turizm Platformu kurduk. Ortak adım, ortak akıl yani birliktelik rekabet değil birlikte kazanmayı sağladık. Bu gün burada 5’incisini düzenleyeceğimiz ve özellikle bulunduğu zaman dilimi nedeniyle ramazan ayına denk gelmesinden dolayı ayrıca inanç turizmine de etki sağlayacaktır. İnanç turizmi nedeniyle bu festivalin çok daha etkili olacağını düşünmekteyiz."


İstanbul’da yaşayan halkla birlikte yerli ve yabancı turistlerin İstanbul’dan zevk alabilmeleri için çalıştıklarını belirten Başkan Topbaş, “Biz burada plajlarıyla, denizleriyle, alışveriş merkezleriyle ve her yönüyle çeşitlilik gösteren bu şehirden tüm insanşığın faydalanmasını istiyoruz. Bu yönden çalışmaların çok daha etkili olduğunu görmekteyiz. İstanbul’da çok girişken bir konu daha var. Sağlık sektöründe çok iyi yönde bir gelişme gösteriyor İstanbul. Geçtiğimiz ay Kazan ziyaretimde İstanbul’a sağlık ofisi açılışını yaptık. Belediye başkanının da katıldığı açılışa medya büyükilgi gösterdi” şeklinde konuştu.


Bu yıl büyük bir özveriyle festivale hazırlandıklarını belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Shopping Fest (İSF) İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’da festival süresince kredi kartı ya da banka kartıyla yapılan her 50 TL’lik alışveriş için bir çekiliş hakkı kazanılacağını söyledi. 


Noter huzurunda yapılacak çekilişle talihlilere  bir ev ve bir araba hediye edilecek.




İBB




Geri Dön