26 / 04 / 2024

İstanbul şiddetli yağışın etkisi altında!

İstanbul şiddetli yağışın etkisi altında!

Şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına aldı. Şiddetli yağış sürücülere zor anlar yaşatıyor. TEM ve D-100 karayolu ile ana arterlerde trafik yoğunlaşırken, sürücüler güçlükle ilerleyebiliyor.




Türkiye, bu akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. 


Akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış sürücülere zor anlar yaşatıyor. TEM ve D-100 karayolu ile ana arterlerde trafik yoğunlaşırken, sürücüler güçlükle ilerleyebiliyor.

s

Hafta sonu ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında fırtına bekleniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin saat 18.00'den itibaren şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına gireceğini bildirmişti.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, saat 18.00'den itibaren kentte şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi. 


AKOM devrede


Yağmurla birlikte rüzgarın Balkanlar üzerinden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının hafta sonu 6 ile 10 derece azalacağı kaydedilen açıklamada, Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece yarısı itibariyle İstanbul il genelinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine neden olacağı ve pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla kuvvetli yağacağının tahmin edildiği aktarıldı. 


Açıklamada, gece yarısından sonra yağışla birlikte rüzgarın şiddetini arttırarak saatte 90 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi.  


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığı bildirilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği vurgulandı. 


Sıcaklık 10 derece birden düşecek!


Hava sıcaklığının,yarın batı kesimlerde, 28 Eylül Pazar günü ise iç ve doğu kesimlerde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor


Cumartesi günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgeler ise parçalı bulutlu geçecek.


Yağışlar, Marmara, kıyı Ege, ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer şiddetli etkisini gösterecek. Rüzgar, Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.


Pazar günü de kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusuyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.


Rüzgar, Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.


Pazartesi günü ise yağışlı sistem, kuzey ve doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.



Dünya


Geri Dön