25 / 04 / 2024

İstanbul, son 5 yılda dünyanın en çok gelişen kenti oldu!

İstanbul, son 5 yılda dünyanın en çok gelişen kenti oldu!

‘The Business of Cities 2015’e göre 2010’dan beri dünyada en çok gelişen şehirler arasında İstanbul ilk sırada yer aldı. Sıralamanın ikincisi Moskova oldu.



Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından gerçekleştirilen "The Business of Cities 2015 araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı. 


Çalışmaya göre İstanbul'u Rusya'dan Moskova, Hindistan'dan Bombay, Güney Kore'den Seul, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de Dubai takip etti. Liste, 200'ü aşkın küresel şehir endeksi içinden, gelişime ilişkin 6 endekste 2010'dan bu yana yaşanandeğişim baz alınarak hazırlandı. 

Araştırmada İstanbul için, "Finansal servislerin kıyı bölgesi tedarikçisi olarak konumu güçlendi. Ölçek ve ulaşım olanağı sayesinde, etrafındaki orta büyüklükteki şehirlerle süregelen bir birleşme içinde olduğu görülüyor" denildi.


Güç dengesi kayıyor 

Şehirlerin karşılaştırmalı performanslarında; Ho Chi Minh, Nairobi ve Delhi gibi gelişmekte olan şehirlerin inovasyon ve start-up'lar aracılığıyla yer bulmaya çalıştıklarının altı çizildi.


Akşam 


Geri Dön