26 / 04 / 2024

İstanbul tır trafiğinden kurtuluyor!

İstanbul tır trafiğinden kurtuluyor!

Lütfi Elvan, İstanbul'u TIR trafiğinden kurtarmak için geliştirdikleri projelerden birinin yeraltı yolları olduğunu söyledi. Elvan: "TOKİ ve Çevre Bakanlığı ile bir araya geldik. Belki buna özel bir yasa çıkarmamız gerekebilir" dedi.



Türkiye'nin yeni lojistik projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, özellikle İstanbul'u TIR trafiğinden kurtarmak için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. Elvan, "İstanbul'a yönelik yeni projelerimiz olacak. Açıklayacağız onları. Yeraltında yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak" dedi.


TIR'ların, İstanbul'a girmeden doğrudan denizyolu ile şehri geçeceğini söyleyen Elvan, bir başka projeyle de Tekirdağ'ı otoyol ile Çanakkale'ye bağlayacaklarını, Çanakkale Boğaz Köprüsü'yle de bölge illerine geçişi sağlayacaklarını aktardı.


Kanal İstanbul için etüt çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Elvan, bazı tetkik edilmesi gereken çevresel hususlar bulunduğuna dikkat çekti. Elvan, şunları söyledi: "TOKİ ve Çevre Bakanlığı ile bir araya geldik. Yine bir araya gelip yol haritasını konuşmamız gerekiyor. Belki buna özel bir yasa çıkarmamız gerekebilir" diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön