20 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binası hasarlı mı?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binası hasarlı mı?

Silivri’de meydana gelen 5.8’lik depremin ardından İstanbul’daki çok sayıda yapıda hasar meydana geldi. Depremde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü iddia edildi.



Silivri’de meydana gelen 5.8’lik depremin ardından İstanbul’da hastane, eğitim kurumu, cami, konut ve işyeri gibi çok sayıda yapıda hasar meydana geldi. Cumhuriyet gazetesinden Kübra Köklü'nün haberine göre, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastaneleri, Avcılar’daki Veterinerlik Fakültesi’nin ardından İÜ İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü iddia edildi.

Öğretim görevlileri, öğrencileri ve fakülte çalışanları, binanın depremde hasar aldığı halde eğitime devam edildiğini söyleyerek “Deprem 10 saniye fazla olsaydı geride konuşabileceğimiz bir iletişim fakültesi kalmazdı” dedi.

‘HER GÜN KORKU İÇİNDEYİZ’

Deprem sonrası fakülte binasına girmekten korktuklarını anlatan bir öğrenci, “Her deprem haberinde ya büyük İstanbul depremi biz okuldayken olursa diye düşünmekten çok yorulduk. Fakülteye her gün korku içinde geliyoruz. Derslere girerken deprem olursa en çabuk nereden çıkabiliriz diye bakıyoruz. Gereken önlem alınmazsa en küçük bir sallantıda okulumuz başımıza yıkılacak” şeklinde konuştu.

‘99 DEPREMİNDEN BU YANA...’

Bir öğretim görevlisi ise şunları söyledi: “5.8’lik depremde ne yapacağımızı şaşırdık. Duvarlar ve zemin öyle bir çatırdadı ki aslında yanlış olmasına rağmen deprem bitmeden dışarıya koşmaya başladık. 99 depreminde ek binanın ciddi hasar aldığını, aslında o zamandan beri riskli olduğu için hep bir taşınma konusu olduğunu duyuyorduk. Ama son depremden sonra bu gerçeği hissedince rahat rahat derslere giremez olduk. Herhangi bir rapor da yayımlanmadı binanın durumuna dair. Bir an önce ciddi ve bağımsız bir kurum tarafından binada gerekli incelemeler yapılmalı. Yoksa çok şiddetli olmasa bile bir deprem büyük bir faciaya neden olabilir. O zaman kim hesap verecek? Şurada görünen şey 1999 depreminde binanın güvenli olmadığı ve çıkılması gerektiği söylenmiş. Ama hocalar Avcılar’a gitmek istemedikleri için sıvayıp boyayıp devam etmişler.”

Cumhuriyet gazetesinin ulaştığı fakülte yetkilileri ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.


Geri Dön