25 / 04 / 2024

İstanbul Yatırım Ajansı kuruluyor!

İstanbul Yatırım Ajansı kuruluyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında olan 'İstanbul Yatırım Ajansı' hayata geçiriliyor. İstanbul ve Türkiye'nin ekonomik, insani kalkınmasını mümkün kılacak çalışmalar yapılmasının amaçlandığı projenin lansmanı 17 Şubat'ta yapılacak...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında olan 'İstanbul Yatırım Ajansı' hayata geçiriliyor. Kenti, yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmek için planlanan 'İstanbul Yatırım Ajansı', 17 Şubat'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı lansmanla kamuoyuna tanıtılacak.

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan İstanbul'un atağa kalkması için İstanbul Yatırım Ajansı'nı kuruluyor. Yatırım Ajansı'yla, İstanbul ve Türkiye'nin ekonomik, insani kalkınmasını mümkün kılacak çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

LANSMAN HALİÇ KONGRE MERKEZİNDE YAPILACAK

İstanbul'un yabancı yatırımcılar için cazip hale gelmesini hedefleyen Yatırım Ajansı, istihdama önemli katkıda bulunacak. İstanbul’un marka değerinin artırılması, kente gelmeyi planlayan yatırımcılara danışmanlık sağlanması ve  yatırımcı açısından güven ortamının yüksek olduğu bir kent oluşturulması, ajansın öncelikli amaçları arasında bulunuyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan İstanbul Yatırım Ajansı lansman programı, 17 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda gerçekleştirilecek programda, büyükelçi, konsolos, ulusal ve uluslararası iş insanları ile finans, yatırım, teknoloji, turizm temsilcileri başta olmak üzere farklı sektörlerden temsilciler de bulunacak.

LANSMAN SONRASI ÇALIŞTAY

Tanıtım toplantısından sonra, İstanbul’un kalkınması ve İBB’nin bu konudaki rolüne yönelik konuların konuşulacağı bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda, İstanbul'un yerel dinamikleri görüşülerek, kentin yatırımcı açısından  cazibesini arttırmaya yönelik görüş ve öneriler konunun uzmanlarınca konuşulacak.

 


 


Geri Dön