25 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin halk toplantısı 8 Eylül'de!

İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin halk toplantısı 8 Eylül'de!

8 Eylül günü İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılması planlanan “İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları” projesi için halkın katılımı ile toplantı düzenlenecek.



Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinin Karadeniz kıyısında Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon konsorsiyumu tarafından inşa edilen 3’üncü havalimanı projesi 6 pist, yolcu terminali, hava trafiği kontrol kuleleri, 1 adet kargo terminali, bakım ünitesi, yakıt çiftliği, yakıt teslimat iskelesi, metro bağlantısı ve havaalanı bağlantı yolları yapımını kapsıyor.


Dört aşamada gerçekleşmesi planlanan havalimanı projesi ilk aşamasında yer alan yakıt çiftliğinin 2017-2018 yılları arasında yapılması planlanıyordu. Projenin geliştirilmesi aşamasında yakıt çiftliği için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılması gerekliliği ortaya çıktı. ÇED için 11 Ağustos günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilk başvuru yapıldı. 8 Eylül günü İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılması planlanan “İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları” projesi için halkın katılımı ile toplantı düzenlenecek.


Bakanlığa sunulan başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre proje kapsamında, deniz iskelesi, depo ve boru hattı yapılacak. Uçaklara ikmal edilecek yakıt deniz yolu ile taşınıp sahada kurulacak yakıt çiftliğinde depolanacak. Proje kapsamında toplam 10 adet yalat tankı kurulması planlanıyor. Yakıt çiftliğinde depolanan yakıt ise yeraltı hidrant sistemi ile uçaklara transfer edilecek. Yakıt çiftliği hektarlık bir alana yapılacak.


Sözcü


Geri Dön