25 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eğitimler devam ediyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eğitimler devam ediyor!

29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda DHMİ hava seyrüsefer hizmetleri, işletme, inşaat, bilgi teknolojileri ve elektronik altyapının tamamlanması kapsamında eğitimlere devam ediliyor.



29 Ekim'de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'ndan aksaklıkların yaşanmaması için çalışmalar hızla devam ediyor. Devlet Hava Meydanlar İşletmesi (DHMİ), 3. Havaalanı'nda hava seyrüsefer hizmetleri, işletme, inşaat, bilgi teknolojileri ve elektronik altyapının tamamlanmasına yönelik eğitimlerini sürdürüyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, konu ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Ocak, İGA ve diğer paydaşlarla koordineli çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 

Ocak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hava seyrüsefer hizmetleri, işletme, inşaat, bilgi teknolojileri ve elektronik altyapının tamamlanmasına yönelik faaliyet, eğitim ve testler 7/24 esasına göre titiz bir şekilde tamamlandı, bazı eğitimler ise devam ediyor. Bu kapsamda; AHL´den bu havalimanımıza geçecek olan personelin, ILS, radar, VOR eğitimleri tamamlandı.Yeni atanacak personele ayrıca Hava trafik güvenliği elektronik personeli (ATSEP) eğitimi verilecek. İstanbul´da düzenlenen temel ATC kurslarında 125 ilave kontrolör yetiştirilerek İstanbul kontrolör sayımız 335’e çıkarıldı, yeni havalimanında hava trafik kontrol hizmeti verecek tüm personelimiz Eurocontrol bretigny deney merkezinde gerçek zamanlı simülasyonlarını başarıyla bitirdi.''

Ocak, ortalama bin 600 uçuşu kontrol edecek hava trafik kontrolörlerinin eğitimlerini bitirdiğini be görev için hazır olduklarını kaydetti. 0 metre yüksekliğindeki Hava Trafik Kontrol Kulesi, 12 katlı olarak inşa edilmiş.
 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı ertelenmedi!


Geri Dön