20 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 sürüyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 sürüyor!

Türkiye'nin gurur projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 esasına göre tam kapasite devam ediyor...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Arife Yıldız Ünal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 100 Günlük İcraat Programı"nı değerlendirdi. 

İstanbul Yeni Havalimanı nda çalışmalar 7/24 sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 Günlük İcraat Programı'ndaki Türkiye'nin gurur projeleri için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Bakan Turhan, "Programın en önemli maddesi olan ve Türkiye'yi Batı Avrupa-Uzakdoğu bölgesinde önemli bir transfer merkezi haline getirecek İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 esasına göre tam kapasite sürüyor. Havalimanımızın ilk fazı, 29 Ekim'de hizmete girecek." dedi.

Bakan Turhan, projenin Türkiye'yi, Batı Avrupa-Uzakdoğu bölgesinde önemli bir transfer merkezi haline getireceğini söyledi. 

Dev proje yaklaşık 10,2 milyar avroluk yatırım ve KDV dahil 22,2 milyar avro kira bedeliyle yapıldı ve havalimanına günlük 3 bin 500 uçağın iniş-kalkış yapacak.

Ekonomiye 73 milyar liralık katkı sağlayacak havalimanında 225 bin kişinin istihdam edilecek. Turhan, yeni havalimanının tüm etapları tamamlandığında yolcu kapasitesinin 200 milyona kadar çıkabileceğini dile getirdi.


Geri Dön