19 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagajla test!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagajla test!

İstanbul’un yeni havalimanında çalışmalar son aşamaya yaklaşırken, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları yapılacak. 



Üç aşamadan meydana gelecek olan test işlemlerinde 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagaj kullanılacak. 29 Ekim’de açılması planlanan, İstanbul’un merkezinden 35 kilometre uzakta, 76.5 milyon metrekarelik alanda yükselen yeni havalimanının inşaat çalışmaları hızla devam ederken, bir yandan da dekorasyon işlemleri başlayan yolculara hizmet verecek ana terminalde hazırlıklar son hızıyla sürüyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu ve Fırat Alkaç'ın haberine göre; İstanbul Yeni Havalimanı'nda terminalin yürüyen merpenleri, yolcuların üstlerinin aranacağı x-ray cihazları, uçakların iniş ve kalkışlarını gösteren ekranlar, pasaport kontrol alanları ve valiz teslimatının yapıldığı bantlar havalimanına yerleştirildi. 

Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 350’den fazla noktaya uçuş imkânı sunacak olan havalimanında, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları yapılacak. 

3 AŞAMALI TEST

Eylül ayının son haftasında gerçekleştirilecek ilk deneme operasyonuna bin sahte yolcu, iki bin bagaj, yaklaşık 800 personel, iki uçak, 50 yer hizmeti elemanı katılacak.

Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek ikinci deneme operasyonunda ise 3 bin sahte yolcu, 6 bin sahte bagaj, yaklaşık bin personel, 3 uçak, 150 yer hizmet ekipmanı bulunacaj. 

Ekim ayının ikinci haftasında ise 5 bin sahte yolcu, 10 bin sahte bagaj, yaklaşık bin personel, 5 adet gerçek uçak ve 200 yer hizmet ekipmanıyla son deneme çalışması da yapılacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı nda 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagajla test!


Geri Dön