19 / 04 / 2024

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi bugün açılıyor. 



Karayolları Genel Müdürlüğünün, Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusunda, "Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Kınalı-Odayeri (bağlantı yolları dahil) Kesiminin Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri" işi kapsamında, Yassıören Kavşağı-Odayeri arasında kalan Tayakadın Kavşağı-Odayeri (Tayakadın bağlantı yolu dahil) kesiminin trafiğe açılmasına engel bir eksiklik bulunmadığı ifadelerine yer verildi. 
 
Yapılan bu açıklamalar kapsamında Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi 29 Ekim'de (bugün) trafiğe açılacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya şöyle;

“Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kınalı-Odayeri (Bağlantı Yolları Dahil) Kesiminin Yap-İşlet-Devret Modeli İle Yapılması, İşletilmesi ve Devri” işi Kesim2: Yassıören Kavşağı-Odayeri arasında kalan, Tayakadın Kavşağı-Odayeri (Km: 48+873-60+648) (Tayakadın Bağlantı Yolu Dahil) kesiminin trafiğe açılmasına engel teşkil edecek herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır.
6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkındaki Kanunun 15. maddesi gereğince trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.
1 - Otoyolun bu kesimi 29.10.2018 tarih ve saat: 00:01’den trafiğe açılacaktır.
2 - Belirli yerler (Köprülü Kavşaklar, Ücret Toplama İstasyonları v.b.) ve şartlar dışında nOtoyola giriş ve çıkış yasaktır. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiş olan telçitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasaktır.
3 - Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır.
4 - Bu kesimde mecburi asgari hız 40 km/saat olup, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerdir. (Max. 120 km./saat)
5 - Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesimde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasaktır. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (Bankette) durulabilir.
6 - Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına
tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ve Görevli Şirketten izin almaları gerekmektedir.
7 - “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kınalı-Odayeri (Bağlantı Yolları Dahil) Kesiminin Yap-İşlet-Devret Modeli İle Yapılması, İşletilmesi ve Devri” işi Kesim2: Yassıören Kavşağı-Odayeri arasında kalan, Tayakadın Kavşağı-Odayeri (Km: 48+873-60+648) (Tayakadın Bağlantı Yolu Dahil) kesiminin yapımı, bakımı ve işletilmesi sözleşmesi gereği üstlenici Görevli Şirket tarafından yürütülmektedir.
8 - 6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkındaki Kanunun 15. maddesi gereğince ilan olunur.

Kuzey Marmara Otoyolu 61 bölgeye değer kattı!

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'da tarihi açılış öncesi son görüntüler!

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!


Geri Dön