28 / 03 / 2024

İstanbul'a 2012 yılında 43 yeni markalı proje geliyor!

İstanbul'a 2012 yılında 43 yeni markalı proje geliyor!

Markalı konut sektörü, 2011 yılında İstanbul'da 43 yeni konut projesini görücüye çıkardı. Van depreminin ardından depreme dayanıklı nitelikli konutlar ile bir anlamda kentsel dönüşüm yapılıyor



Markalı konut sektörü, 2011 yılında İstanbul'da 43 yeni konut projesini görücüye çıkardı. Van depreminin ardından depreme dayanıklı nitelikli konutlar ile bir anlamda kentsel dönüşüm yapılıyor. Tüketicilere sunulan cazip kampanyalar da sektörü hareketlendiriyor.
 
Dünya piyasalarındaki dalgalanmalara rağmen 2011yılında büyümesini sürdüren markalı konut sektörü, birbirinden cazip projelerle tüketicilere farklı seçenekler sunuyor. Ağaoğlu'ndan Dumankaya'ya Sinpaş'tan Soyak'a kadar markalı konut üreticileri yeni yeni projeler üretmeye devam ediyor. Ağırlıklı olarak İstanbul'da nitelikli konutlar üretmeye başlayan şirketler, Van depreminin ardından bir kez daha gündeme gelen kentsel dönüşüme de el atmış durumdalar. 2011 yılının başında görücüye çıkan projelerde satışlar yeni kampanyalarla devam ederken, yum sonlarında start alan projelerde taleplerin yoğun olması en dikkat çekici gelişmelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'un en çok talep gören bölgelerinden olan Florya, Zekeriyaköy gibi bölgelerde yapılmaya başlanan konut projelerinin ön taleplerle birlikte satışına başlanırken, konut sahibi olmak isteyenlere dönük ödeme kolaylıkları da sunuluyor.

PROJELERİN ÇOĞU 2013 YILINDA TESLİM EDİLECEK
30'a yakın şirketin İstanbul'un her bölgesinde devam eden projeleri özellikle Bahçeşehir, Halkalı, Tuzla ve Beylikdüzü'nde yoğunlaşıyor. Bahçeşehir'de halen Dekar DK'nın 'Asmalı Evler', Babacan Yapı'nın 'Crowne Delüks', Dumankaya'nın 'Modern Vadi', Yalçıntepe Group'un 'Maximoon', Kuzu Grup'un 'Spradon Vadi' isimli projeleri devam ediyor. Pek çoğunun 2013 yılında teslim edilmesi öngörülen konutların fiyatları da bölgeye ve projeye göre değişiyor.

METREKARESİ 700 TLDEN BAŞLIYOR 4.900 DOLARA ÇIKIYOR
Metrekare fiyatları ortalama bin 700 ile 4 bin 500 TL arasında değişen konutlar arasında bu ortalamayı bozan rakamlardan kentsel dönüşüm projelerinin konuşulduğu şu günlerde |ar da konut piyasasını hareketlendiriyor. Selimoğlu Grup tarafından Küçük Çamlıca'da yapımı devam eden ve 2012 yılında tamamlanması planlanan 'Çamlıca Masalı' isimli 11 villadan oluşan projede metrekare fiyatları 4 bin 700 ile 5 bin 900 dolar arasında seyrediyor. Florya'da Aydınlı, Arke, Metal Yapı ve Vizyonlife tarafından yapılan 'Koru Florya' projesinin metrekare fiyatları ise 3 bin 250 ile 4 bin 800 dolar arasında değişiyor. Projenin teslim tarihi ise 2013.

HALKALIDAN TUZLAYA BAHÇEŞEHİRDEN
MALTEPEYE KADAR YENİ PROJELER YOLDA
İstanbul'da yapımı devam eden projeler arasında Dumankaya İnşaat, 6 projesiyle başı çekiyor. Dumankaya, Kurtköy'deki 376 konutluk 'Dumankaya Flex', Tuzla'daki 245 konutluk Adres Panaroma, Bahçeşehir'deki bin 494 konutluk 'Dumankaya Modern Vadi', Tuzla'daki 194 konutluk 'Gizli Bahçe Su Evleri', Halkalı'daki 833 konutluk 'Konsept Halkalı', Maltepe'deki bin 225 konutluk 'Ritim İstanbul' projelerini 2014 yılında bitirdiğinde İstanbul'a 4 bin 367 konut kazandırmış olacak. Dumankaya İnşaatı, 3 proje ile inanlar İnşaat takip ediyor.

Posta


Geri Dön