28 / 03 / 2024

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı. Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul'a inşa edilecek 3 yeni tünel. Dolmabahçe'den Fulya’ya 2 kilometrelik, Fulya'dan Levazım'a 4 kilometrelik, Levazım'dan da Baltalimanı'na 6 kilometrelik birbirleriyle bağlantılı karayolu tünelleri planlanıyor. 


İstanbul a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!



Eminönü otobüs duraklarından Alibeyköy Cep Otogarı’na da bir tramvay hattı inşa edilecek. Haliç kıyısı boyunca ilerleyecek 10 kilometre uzunluğundaki hat için toplam 492 milyon lira ayrıldı ve projenin 4 yılda bitirilmesi hedefleniyor. Toplu taşıma araçlarında bir yenilik de minibüs ve taksi dolmuşlarda olacak. 2016 yılında, minibüs ve taksi dolmuşların yüzde 100'ünde İstanbul Kart kullanılması hedefleniyor. İstiklal Caddesi'nde yeni bir düzenleme olacak. İnşaat çalışmaları için 15 milyon lira ayrıldı.Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın belediye seçimlerinde vaat ettiği, Haliç'ten Unkapanı'na yapılacak, denizin altından geçecek tünel için de hazırlıklar başlıyor. Ayrılan bütçe 50 milyon lira.




İstanbul a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!



Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarından dikkat çekenler şöyle:

 

- "Bütün yatırımların değeri 38 milyar 600 milyon lira."

- "2016 yılı sonunda yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın metroyu kullanır hale gelmesini hedefliyoruz."

- "İstanbul'a yapılacak katı atık tesisi ile, 1 buçuk milyon kişinin günlük elektrik ihtiyacı ve 3. havalimanın enerji ihtiyacının yarısının karşılanması planlanıyor."


Bugün Gazetesi


Geri Dön