25 / 04 / 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra hizmete açılıyor.



Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için geri sayım başladı. İstanbul halkının uzun zamandır beklediği tramvay hattı 1 Ocak 2021 itibarıyla hizmete açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan tramvay hattında son rötuşlar yapıldı. 

2019 yılı başında inşaatı başlanan ancak mali sıkıntılar nedeniyle yapımı durdurulan Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'n 2 gün içerisinde açılacak. İstanbul halkının uzun süredir beklediği tramvay hattı test sürüşlerine devam ediyor. 

Toplam 10 kilometre hat uzunluğuna sahip Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 14 istasyondan meydana geliyor. Günde 25 bin yolcuya hizmet verecek tramvay ile Eminönü-Alibeyköy arasındaki mesafe 30 dakikaya düşecek.

Diğer yandan 1 Ocak 2021'de hizmete girecek olan yeni tramvay hattında seferler 4 Ocak'ta başlayacak ve 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı'na entegre olan hatlar   

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı; Eminönü istasyonunda T1 Bağcılar-Kabataş tramvay hattı ve deniz iskeleleri ile, Küçükpazar istasyonunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile, Eyüp Teleferik istasyonunda TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile, Alibeyköy istasyonunda M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı ile entegre olacak.

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı istasyonları 

1- Eminönü
2- Küçükpazar
3- Cibali
4- Fener
5- Balat
6- Ayvansaray
7- Feshane
8- Eyüp-Teleferik
9- Eyüp Devlet Hastanesi
10- Silahtarağa İstasyonu
11- Sakarya Mahallesi
12- Alibeyköy Merkez
13- Alibeyköy Metro
14-Alibeyköy Cep Otogarı


 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşü başlıyor!


Geri Dön