25 / 04 / 2024

İstanbul'a yeni kruvaziyer yat limanı yapılacak!

İstanbul'a yeni kruvaziyer yat limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Turizm Şurası'na katıldı ve toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 



Bakan Arslan, İstanbul'a 6 büyük geminin aynı anda yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesi başlatacaklarını toplantıda açıkladı. 

 

Arsalan şöyle açıklama yaptı: "İstanbul'da yeni, büyük, denizi doldurmadan aynı anda 6 büyük geminin yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesini başlatıyoruz. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapacağız. Aynı zamanda Yenikapı'dan nostaljik bir trenle Sirkeci Garı'na kadar da gelebileceği, o çevrede bir düzenleme de yapacağız. Sektöre ciddi katkı sağlayacak'' dedi. 

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Arslan, yaptıkları tüm işlerin, turizm sektörüne de hizmet ettiğini belirterek, Ulaştırma Ana Plan Stratejisi kapsamında yürütülen çalışmalarını da açıkladı. 

 

İstanbul 3. Havalimanı'nın da kapasitesiyle "hub" olacağını ve turizme ciddi destek vereceğini dile getiren Arslan, gelecek yıl 29 Ekim'de 90 milyona hizmet edecek birinci kısmının açılışının yapılacağını da sözlerine ekledi. 


Geri Dön