29 / 03 / 2024

İstanbul'da emlak dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul'da emlak dolandırıcılığı operasyonu!

Sahte emlak ofisleri üzerinden, gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşları dolandırarak yaklaşık 150 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda, toplam 30 şüpheli gözaltına alındı



Sahte emlak ofisi açarak konut veya arsa almak isteyen kişileri dolandırdığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda, 30 şüpheli gözaltına alındı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kurulan sahte emlak ofisleri üzerinden dolandırıldığını söyleyen çok sayıda kişinin şikayeti üzerine harekete geçti. 

Satışın yoğun olduğu bölgelerde kurulan 4 sahte emlak ofisinde profesyonel bir izlenim veren suç örgütünün çeşitli internet siteleri ve radyolara ilan verip gayrimenkul satın almak için gelen vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. 

Yapılan tespitler doğrultusunda 33 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis ekipleri, suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 30 kişiyi yakaladı. Operasyonda, 20 tapu, 40 çek ve senet, 35 telefon, çok sayıda gayrimenkul satış sözleşmesi ve dolandırılan miktarların yazılı olduğu notlar da ele geçirildi. 

Konut veya arsa almak için dükkanlarına gelen kişilere, kayıtlarda "tarla" olarak geçen arazileri "arsa" gibi sattığı, ipotekli daireleri bilgi vermeden pazarladığı, bahçe katı daire satarken orta kat daireyi gezdirdiği, birçok daireyi satmak için metrekarelerini fazla gösterdiği ve aldıkları kapora üzerinde hile yaparak 150 milyon TL haksız kazanç sağladığı öne sürülen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

- "Deniz kenarını gösterip dağbaşını satıyorlar" 

Bu arada, suç örgütü tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, ifade vermek için İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. 

Şüpheliler tarafından 190 bin TL dolandırıldığını savunan Siyami Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. 

Aktaş, "Mesela deniz kenarından arsa alıyorsunuz, dağbaşı çıkıyor. Ben köyün altından aldım arsayı, adam bana 1,5 kilometre ileriden tapu vermiş." dedi.

Mağdur olduğunu söyleyen Fatma Hacıoğlu ise "30 bin liram alındı. Bankaya yatırdım, dekontum var. 5-6 aydır bekliyorum. En sonunda tehdit aldım. 'İstediğin yere şikayet edebilirsin.' dediler. O yüzden de mağdurum. Ben geceleri uyku uyuyamıyorum, rahatsız oldum." şeklinde konuştu.

İfade için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlar da sağlık kontrolüne götürülmek üzere emniyetten çıkarılan şüphelilere tepki gösterdi. 


Geri Dön