23 / 04 / 2024

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Kurbağalıdere taştı!

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Kurbağalıdere taştı!

İstanbul' da etkili olan sağanak nedeniyle bazı alt geçitleri su basarken, bir çok trafik kazası meydana geldi. Kadıköy'de sağanak yağış, Kurbağalıdere' nin taşmasına neden oldu...



İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı alt geçitleri su basarken, bir çok trafik kazası meydana geldi. Kadıköy'de sağanak yağış, Kurbağalıdere'nin taşmasına neden oldu. 


Park halindeki iki araç sel sularına kapılarak taşan dereye sürüklendi. İtfaiye ekipleri vinçle araçları dereden çıkardı. İki araç da kullanılamaz hale geldi. Bu arada önceki gün sel altında kalan Üsküdar Meydanı'nda temizlik ve bakım onarım çalışmaları yapıldı. MOBESE, elektrik ve reklam direkleri onarıldı, mazgal ve rögarlar temizledi. Saatte metrekareye 1,5 kilogram yağış düşmesinin sıkıntı yarattığını dile getiren İstanbul Biiyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dere ıslahlarını büyük ölçekte bitirdiklerini belirterek, "Kurbağalıdere üzerindeki köprünün yapısı itibariyle gelen maddeleri de tutma özelliği var. Köprünün kesit olarak değiştirilmesi gerekiyor" diye konuştu. Öte yandan meteoroloji, Afrika üzerinden gelen tozların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da çamur şeklinde yağışlara vol açacağı uyarısında bulundu. 


Barış SÖZAL - Erdoğan YAPIK / Sabah




Geri Dön