25 / 04 / 2024

İstanbul’da kentsel dönüşümde taviz yok!

İstanbul’da kentsel dönüşümde taviz yok!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Ekrem İmamoğlu’nun vizyonu kapsamında, depremi ve kentsel dönüşümü, odak noktalarına alarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Kurt, "İstanbul’un dönüşümü konusundaki kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ekrem İmamoğlu’nun görevde bulunduğu 18 aylık sürede, “Adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul” vizyonundan taviz vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu vizyonun en önemli parçası ise kuşkusuz, afetlere karşı dayanıklı bir İstanbul hedeflenmesi. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İBB, büyük bir depremin eşiğinde olan İstanbul’un yıkım riskini azaltmak için seferberlik içerisinde çalışmalarını devam ettiriyor. 

İBB, kentsel dönüşüm için çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan daha fazla zaman kaybetmeden, sahadaki dönüşüm çalışmalarını KİPTAŞ eliyle devam ettiriyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Ekrem İmamoğlu’nun vizyonu kapsamında, depremi ve kentsel dönüşümü, odak noktalarına alarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Kurt, KİPTAŞ’ın, hiç olmadığı kadar sosyal projelere ağırlık verdiğine vurgu yaparak, dönüşüm konusunda İstanbullunun büyük bir güven duygusuyla karşılaştıklarını dile getirdi. 

KİPTAŞ, kent genelindeki dört farklı dönüşüm projesinde 1.111 bağımsız birim için, aylık 1.6 milyon TL kira yardımı yapıyor.

İstanbul’da kentsel dönüşümde taviz yok!

İBB ŞEHİRCİLİK GRUBU KURULDU

Ali Kurt, İstanbul’un hemen her yerinden gelen dönüşüm taleplerinin, daha sistematik bir anlayışla değerlendirilebileceği yeni bir yapılanmanın oluşturulduğunun altını çizerek, “KİPTAŞ, İmar AŞ ve BİMTAŞ'ın aralarında bulunduğu Şehircilik Grubu koordinatörlüğü kuruldu. Bu sistemle, kentsel dönüşüm konusunda İBB ve diğer kamu kurumlarının birlikte, daha senkronize ve iletişim hâlinde çalışması mümkün olacak” diye konuştu. Şehircilik Grubu’nun koordinatörlüğünü de üstlenen Ali Kurt, İstanbul’da dönüşüme ihtiyacı olan tüm yapılara ilişkin verilerin, bu sistem sayesinde bir havuzda toplanacağını, ihtiyacı olan herkese mutlaka bir çözüm önerisi sunulacağını aktardı. 

İstanbul’da kentsel dönüşümde taviz yok!

DÖNÜŞÜMDEKİ KARARLILIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu dönemde, kentsel dönüşümde KİPTAŞ’tan beklentinin oldukça yükseldiğini vurgulayan Ali Kurt, bunun “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarattığı güven ortamından kaynaklandığını” söyledi. Kurt, KİPTAŞ’ın, İBB Meclisindeki siyasi kararlardan dolayı, geçmişteki avantajlarının aksine, dezavantajlı bir süreçte olmasına karşın, kentsel dönüşümde hiç olmadığı kadar aktif çalıştığını belirtti. Kamu bankalarından kredi almakta zorlandıklarını da dile getiren Kurt, “Kentsel dönüşümde kaynak olarak kullanacağımız arsalarımız, İBB Meclisi kararı ile bir anda yeşil alana çevriliyor. İBB’den bir arsa alamıyoruz; çünkü Meclis çoğunluğumuz yok. Aldığımız arsalarda plan değişikliği yapamıyoruz; çünkü yine Meclis reddediyor. Bu şartlar altında olsak bile, İstanbul’un dönüşümü konusundaki kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.  

İstanbul’da kentsel dönüşümde taviz yok!

YENİ DÖNÜŞÜM MODELLERİ GELİŞTİRİLİYOR

KİPTAŞ, sosyal projelerde ödeme koşullarını kolaylaştırabilmek amacıyla yeni finans modellerini de değerlendiriyor. Hiçbir şekilde kârlılığın söz konusu olmadığı sosyal projelerde, bankalarla yapılan anlaşmalar sayesinde, piyasadaki kredi faiz oranlarının altında ve uzun vadeli ödeme imkanları sağlanıyor. Her proje alanına özel, farklı modeller geliştiren KİPTAŞ, bir yandan da kamu iştiraki rolüyle, özel sektöre emsal sunuyor. Eyüpsultan, Bağcılar ve Beylikdüzü’ndeki projeler, geliştirilen bu yeni modellerle inşa ediliyor. 

Ali Kurt: Kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün!

İstanbul'da 117 bin konut dönüşüyor!


Geri Dön