20 / 04 / 2024

İstanbul'da 117 bin konut dönüşüyor!

İstanbul'da 117 bin konut dönüşüyor!

Kentsel dönüşüm hedeflerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Şu an İstanbul’da fiilen 117 bin konutun dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Hemen hemen her ilçede kentsel dönüşüm projemiz var'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye’de yapımı devam eden İstanbul Finans Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili de önemli bilgiler paylaştı.

İstanbul da 117 bin konut dönüşüyor!

Hürriyet'te yer alan habere göre; kentsel dönüşüm hedeflerini açıklayan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

İstanbul da 117 bin konut dönüşüyor!

117 bin konut dönüşüyor

“Önümüzdeki 5 yıl içerisinde her yıl 300 bin, 5 yılda 1.5 milyon konutun dönüşümü için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu an İstanbul’da fiilen 117 bin konutun dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Hemen hemen her ilçede kentsel dönüşüm projemiz var. Biz bakanlık olarak vatandaşlarımıza bu noktada her türlü yardımı yapıyoruz. Taşınma, kira, kamulaştırma yardımı... El birliği içerisinde yürütmek zorundayız. Hep söylüyoruz. Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir meseledir. Burada yerel yönetimlerimiz, büyükşehir belediyemiz, bakanlık olarak biz inşallah kararlı bir şekilde süreci yöneteceğiz.” 

İstanbul da 117 bin konut dönüşüyor!

''10 bin konut hayata geçireceğiz”

Fikirtepe projesi ile ilgili soruyu yanıtlandıran Kurum, “Fikirtepe Projesine ilişkin yeni tasarımlarımız bitti. Söz verdiğimiz gibi, 3 sene içinde etaplar halinde yaklaşık 10 bin konut hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

 

 


Geri Dön