26 / 04 / 2024

İstanbul'da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

İstanbul'da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılan deprem çalışmalarına ilişkin konuştu. "İstanbul’da 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuşan Kurum, "Her alanda olası İstanbul depremine çalışıyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın çalışmaları ile ilgili konuştu. 

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'la ilgili "Kanal İstanbul özgürlük projesidir. diyen Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ve beklenen depreme ilişkin yapılan çalışmalara da değindi.

İstanbul da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

İstanbul’da en az 7 büyüklüğünde olacağı öngörülen depreme ilişkin çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Murat Kurum, “En çok Avrupa yakasının kıyı kesimlerinin etkileneceğine dair bilimsel veriler var. Özellikle Marmara’nın kıyı şeridinde bulunan 17 ilçenin tsunamiden etkileneceği sık sık dile getiriliyor. Her alanda olası İstanbul depremine çalışıyoruz. İstanbul’da 273 bin bina, yani 2.5 milyon yeni konut yapıldı. Bu da aşağı yukarı 10 milyon İstanbullunun sağlıklı, güvenli konutlarda yaşadığının bir göstergesidir. Riskli 1.5 milyon konut var. Her yıl 300 bin konut olmak üzere acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konutun dönüşümünü 5 yıl içinde bitireceğiz. İstanbul’da 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizin yüzde 66’sı deprem riskli alanlarda yer alıyor. Nüfusumuzun yüzde 71’i bu alanlarda oturuyor. Şu anda ülkemizdeki binaların yüzde 65’ini güvenli hale getirdik, 45 milyondan fazla vatandaşımızı güvence altına aldık” şeklinde konuştu.

İstanbul depremi için kritik uyarı!

İstanbul'da deprem için hangi adımlar atılmalı?


Geri Dön