27 / 04 / 2024

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut sektöründeki fiyat krizi tam gaz devam ediyor. Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği sebebiyle uçuşa geçti. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Sektörü neler bekliyor? 



Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği nedeniyle tavan yaptı. İstanbul genelinde de konut kiralarının uçtuğu görülüyor. Kiralık konut arayab kişiler kiraların düşüğ düşmeyeceğini merak ediyor. Megakent İstanbul'da ev kiraları konumlara göre değişerek, yükselişlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 3 ilçedeki konut kiraları karşılaştırıldı. 

İstanbul da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut fiyatlarında olan bu fahiş artışlar ev sahibi olmak isteyenleri zor duruma düşürüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom'un yayınladığı verilere göre; Türkiye'deki ev fiyatlarında senelik değer yükselişi yüzde 63'e ulaştı. 

Peki İstanbul'daki konut kiralarında son durum ne? Kağıhane, Alibeyköy ve Gaziosmanpaşa'da kiralar ne kadar oldu? İstanbul'daki konut kiraları ucuzlayacak mı?


Geri Dön