26 / 04 / 2024

İstanbul'da konutta en yaşlı ilçe Fatih!

İstanbul'da konutta en yaşlı ilçe Fatih!

İstanbul'da konut yaşı ortalama 12 olarak belirlendi. Fatih İlçesi 26 yılla İstanbul'un en yaşlı ilçeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Fatih'i Adalar İlçesi 25 yılla, Beyoğlu İlçesi 24 yılla, Güngören İlçesi ise 21 yılla takip ediyor. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa'nın yaptığı araştırmalar sonucunda  İstanbul'da en yaşlı ilçe 26 yıl ortalamayla Fatih seçildi. Esenyurt ve Sancaktepe'de bu rakam 4 seneye kadar iniyor. 

 

Endeksa'nın "İstanbul'da Ortalama Konut Yaşları" başlıklı araştırmasına göre, konut yaşı İstanbul'da ortalama 12 olarak tespit edildi. En yaşı ilçe olan Fatihi Adalar İlçesi 25 yılla, Beyoğlu İlçesi 24 yılla, Güngören İlçesi ise 21 yılla izliyor. 


Bu ilçelerin dışında konut yaşı en yüksek olan ilçeler 20 yıl ile Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy, 17 yıl ile Üsküdar ve Şişli, 16 yıl ile Bahçelievler, 14 yıl ile Zeytinburnu ve 13 yıl ile Avcılar olarak açıklandı. 

 

En genç konutların başında ise 4 yıl ortalama ile Esenyurt ve Sancaktepe geliyor. Yaş ortalaması ise Arnavutköy, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Tuzla'da 6 yıla, Eyüp, Başakşehir ve Ümraniye'de 7 yıla, Pendik, Beylikdüzü ve Kağıthane'de 8 yıla, Sultangazi, Küçükçekmece ve Ataşehir'de 9 yıla, Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Çatalca'da 10 yıla, Sarıyer, Büyükçekmece, Esenler, Şile ve Kartal'da 11 yıla çıkıyor. Maltepe, Bayrampaşa, Beykoz ve Silivri'de ise ortalama konut yaşları il genelinde olduğu gibi 12 yıl.

 

İstanbul da konutta en yaşlı ilçe Fatih!


Daire tipine göre ilçe yaş ortalamaları

Konut tipleri bazında inceleme yapıldığında ortalama yaşı en yüksek 1+1 konutların 27 yıl ile Fatih'te, 25 yıl ile Beyoğlu'nda, 24 yıl ile Adalar'da, 21 yıl ile Bakırköy'de ve 19 yıl ile Güngören'de olduğu tespit edildi. 

 

En genç 1+1 daireler 3 yıl ile Sultanbeyli, Tuzla, Esenyurt ve Sancaktepe'de yer alırken, bu rakam Beylikdüzü'nde 4 seneye çıkıyor.

 

En yaşlı 2+1 daireler 27 yıl ile Fatih'te yer alıyor.  Fatihi 25 yıl ile Bakırköy, 24 yıl ile Adalar, 23 yıl ile Beyoğlu ve 22 yıl ile Güngören takip ediyor. Ortalama yaşı en düşük 2+1 daireler ise 4 yıl ile Esenyurt ve Sancaktepe'de, 5 yıl ile Beylikdüzü ve Çekmeköy’de bulunuyor.

 

Ortalama yaşı en yüksek 3+1 daireler Fatih, Adalar ve Beyoğlu'nda yer alırken bu rakam Güngören ve Beşiktaş'ta 23 seneye geriliyor. 

 

3+1'lerde en genç ilçe 5 yılla Sancaktepe, 6 yıl ile Esenyurt ve Sultanbeyli'de, 7 yıl ile Çekmeköy ve Tuzla'da bulunuyor.

 

4+1'lerde ortalama yaşı en yüksek 26 yılla Adalar'da yer alıyor.  Adalar'ı 23 yıl ile Fatih ve Beyoğlu, 20 yıl ile Şişli ve 17 yıl ile Beşiktaş takip ediyor. 

 

4+1'lerde ortalama yaşı en düşük 4 yılla Sancaktepe yer alıyor. 5 yıl ile Sultanbeyli, Arnavutköy ve Kağıthane'de, 6 yıl ile Çekmeköy'de bulunuyor.

 


Geri Dön