20 / 04 / 2024

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.



2013 yılında 855 markalı konut projesinde 395 bin konut olduğunu belirten uzmanlar, raporun 2014 yılında İstanbul'da markalı konut projesinde yüzde 18 artış yaşandığı sonucunu ortaya çıkardığını söylüyor. 



Araştırmaya göre, Anadolu Yakası'nda en yüksek ağırlıklı ortalama birim konut satış fiyatına sahip bölge 16 bin 300 TL/m2 ile Bağdat Caddesi, en düşük birim satış değerine sahip olan bölge ise 2 bin 800 TL/m2 ile Tuzla. Avrupa Yakası'nda en yüksek birim konut satış fiyatına sahip bölge 15 bin 500 TL ile FulyaBomonti-Şişli-Büyükdere aksı olurken, en düşük fiyatlı bölge ise m2'de 2 bin 370 TL ile Esenyurt. Eva Gayrimenkul Değerleme uzmanları, istanbul genelinde istatistiklere göre yaklaşık 5,3 milyon adet konut bulunduğunu, tespitlerine göre bu konutların yaklaşık 430 bin adedinin markalı konut projelerinden oluştuğunu kaydediyor. Buna göre markalı konut oranı toplam konut stokunun sadece yüzde 7,7'sini oluşturuyor. Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir, Anadolu Yakası'nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip ilçeler. Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Şişli, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerindeki markalı konut projeleri de Avrupa Yakası'nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip ilçeleri oluşturuyor. 


Ekonomist


Geri Dön