25 / 04 / 2024

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...



Pamir-Soyuer 2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporu yayınlandı. Raporda, ekonomik gelişmelerin yanı sıra, İstanbul Ofis Pazarı, Türkiye Perakende Pazarı ve Gayrimenkul sektörü ile ilgili verilere yer verildi. 

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; 2022 üçüncü çeyrekte, gayrisafi yurtiçi hasıla, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 3.9 büyüdü. 

İstanbul da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler bazında bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 21,6, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 13,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 12,6, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 7,6, hizmet faaliyetleri yüzde 6,9, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 4,9, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 4,1, tarım, ormancılık ve balıkçılık yüzde 1,1 ve sanayi yüzde 0,3 yükseldi. İnşaat sektörü ise yüzde 14,1 gerileme kaydetti. 

Peki İstanbul Ofis Pazarı'nda 2022 üçüncü çeyrekte neler oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili son dakika gelişmeleri...


Geri Dön