28 / 03 / 2024

İstanbul'da ucuz konutun adresi bu ilçe oldu!

İstanbul'da ucuz konutun adresi bu ilçe oldu!

İstanbul’un merkezi bölgelerinde konut fiyatları 500 bin lirayı aşınca hesaplı konut arayanların adresi Esenyurt oldu.



 

Güneş gazetesinden Yunus Çağlar'ın haberine göre, İstanbul’da konuta yatırım yapanların rağbet ettiği bölgelerin başında gelen Esenyurt’ta her keseye göre konut bulunabiliyor. Konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan İstanbul’un Esenyurt ilçesinde rekabet de giderek kızışıyor.

100 BİN LİRAYA EV VAR  

Tapu işlemlerinin en çok gerçekleştiği Esenyurt'ta yeni projelerde yer alan dairelerin metrekaresi bin 700 TL'den başlıyor. Kira değerlerinin ulaşım yatırımlarına bağlı olarak günden güne yükselmesi yatırımcıların yüksek prim elde etmesi sağlıyor. Rağbet gören ilçede 1+1’de 94 bin, 2+1’de ise 179 bin liradan başlayan fiyatlarla daire bulunabiliyor. Oysa İstanbul’un merkezi bölgeleri incelendiğinde, konut metrekarelerinin 6 bin ile 15 bin lira arasında değiştiği  görülüyor.

KİRALAR 600 TL’DEN BAŞLIYOR 

Esenyurt'ta kiralıklar incelendiğinde, 2 oda 1 salon dairelerde kiraların 600 liradan başladığı görülüyor. 100 metrekarenin üzerindeki daire tiplerinde ise 750 liradan başlangıç gösteriyor. Bu durum hem satışın, hem de kiralamanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor. 


 


Geri Dön