19 / 03 / 2024

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal gezi programlarına tam gaz devam ediyor. Dünkü Bakırköy ilçe programının ardından Güngören’e geçen İBB Başkanı Uysal, Güngören Şoförler Minibüsçüler Kamyon Kamyonet Otomobil ve Otobüsçüler Esnaf Odası'na geçti. 

İstanbul da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İBB en büyük payı ulaşıma ayırdı

 coğrafi yapısı itibariyle ulaşım konusunda dünyada İstanbul kadar zorlu bir şehir olmadığını belirten Mevlüt Uysal, İstanbul’un coğrafi yapısını bir kader olarak görmeyip İstanbul’da ulaşımı rahatlatmak adına ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı. İBB'nin resmi web sitesinde yer alan habere göre, Uysal sözlerine şöyle devam etti; "İBB bütçesinden en büyük payı ulaşıma ayırmış durumdayız. Ulaşım problemini ancak raylı sistemlerle çözebiliriz. Şuanda İstanbul'da 294 kilometre metro inşaatımız var. Londra metro ağları ile örülü deniyor ama toplamda 430 kilometre metro ağı var. İstanbul aynı zamanda dünyada en fazla metro inşaatına sahip şehir. Geçen hafta Şangay Belediye Başkanı ziyaretimize gelmişti. O kadar büyük bir şehirde devam eden metro inşaatının 180 kilometre olduğunu söylemişti"

Ulaşım problemi metro ile çözülür

Ulaşım probleminin metro ile çözüleceğini ifade eden Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbulluların hayatına metrolar girdiğinden beri diğer ulaşım sistemleri yolcu kaybediyor. Biz bu adımları atarken diğer ulaşım hizmetini veren esnafını da düşünmek zorundayız. Sizlerin yaptığı işe kamu hizmeti olarak bakmaktayım. İETT’de çalışan şoförümüze bakış açım neyse sizlere olan bakış açım da odur"


Geri Dön