23 / 04 / 2024

İstanbul'da yeni konutların amortisman süresi arttı!

İstanbul'da yeni konutların amortisman süresi arttı!

Konutta kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi, emlaka yatırım yapan herkesin en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor.



Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, amortisman sürelerinin yüksekliğine dikkat çekerek şunları söyledi. Erilkun, "İstanbul genelinde bu süreler yeni konutlarda 20 yıl ve üzerinde. Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi bölgelerde bu süre 25 yıla kadar çıkıyor" dedi. 



YENİ KONUTLARDA DAHA YÜKSEK 

Arsa tapulu olup, kredi alınamayan taşınmazda ise satış fiyatlarının düşük, fakat bu dairelerin neredeyse krediye uygun yeni daireler kadar kira getirişine sahip olduğunu söyleyen Hakan Erilkun sözlerine şöyle devam etti: "Gaziosmanpaşa'da 2 + 1 arsa tapulu daireler 150.000 TL iken 750 TL'ye kiraya verilebiliyor. Yeni yapılarda ise bu rakam 250.000 TL ve kira getirişi 850 TL civarında. Örneğin 2+1 arsa tapulu bir daire 130.000 TL olup 650 TL kira getirişi sağlarken, yeni dairede bu rakam 220.000 TL'den başlıyor ve kira getirişi 750 TL." 


Yurt yatırımı 9 yılda dönüyor 

Apart olarak günlük ya da süreli kiraya verilen taşınmazlar ile, yurt olarak yapılandırılan taşınmazlarda amortisman sürelerinin çok düşük seviyelerde olduğunu belirten Hakan Erilkun, "Yatırımın geri dönüşü 8-9 yıl sürebiliyor. Bu nedenle komple satın alınan ve kullanım amacı bu hale çevrilen birçok yapı görüyoruz"dedi. 


Habertürk


Geri Dön