25 / 04 / 2024

İstanbul'daki 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! İşte deprem ve dönüşüm gerçekleri...

İstanbul'daki 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! İşte deprem ve dönüşüm gerçekleri...

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Türkkan, "Güçlendirme desteğinin artırılması İstanbul'da yaşanabilecek şiddetli bir depremde orta ve hafif hasar alması öngörülen 1,7 milyon konutu ilgilendiriyor" açıklamasında bulundu.



Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, riskli yapılar için bankalardan alınacak dönüşüm ve güçlendirme kredilerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sunulan destek limitlerinin 2 kat artırılmasıyla ilgili olarak açıklamalar yaptı. 

Daire başına güçlendirme kredisinin 80 bin TL'den 160 bin  TL'ye yükseltildiğini dile getiren Türkkan, bir hak sahibi adına sağlanacak toplam kredi tutarının ise 2 milyon TL'ye çıktığını hatırlattı. 

İstanbul daki 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! İşte deprem ve dönüşüm gerçekleri...

Türkkan, Bakanlık tarafından onaylanan kredilerin 1 sene olan kullandırılma süresinin, verilen uygunluk yazısı tarihinden itibaren 2 sene şeklinde uzatıldığının da altını çizdi. 

Bu desteklerin deprem kuşağında yer alan Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Türkkan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre İstanbul'da 7,5 ve üzeri şiddetli bir depremde 13,5 bin binanın çok ağır, 39,3 bin binanın ağır, 136,7 bin binanın orta, 301 bin binanın ise hafif hasar görmesinin öngörüldüğüne dikkat çekti. 


Geri Dön