25 / 04 / 2024

İstanbul'daki derelerde ıslah çalışmaları başlıyor!

İstanbul'daki derelerde ıslah çalışmaları başlıyor!

İstanbul’da aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla derelerde ıslah çalışması başlatılıyor. Çalışmalar öncelikle Çavuşderesi’nde yapılacak. Islah çalışması kapsamında dereye paralel olarak devam edecek.



Çavuşderesi’ndeki çalışmalarda, yetersiz kalan denize deşarj yağmur su kanallarının kapasitesi 10 kat artırılacak. Islah çalışması kapsamında dereye paralel olarak, 140 metre uzunluğunda, 120 cm çapında atık su kolektörü ve çalışmaların yapılması için altyapı deplaseleri de yapılacak. Üsküdar Meydanı’nı su baskınlarından koruyacak olan Çavuşderesi ıslah çalışmaları 3 etap halinde yapılacak ve toplam 130 gün sürecek.


1. etap (50 gün sürecek)

Üsküdar Meydanı, 22 Ekim Çarşamba günü saat 22.00’dan itibaren kısmen trafiğe kapatılacak, araç ve yaya ulaşımı, alternatif yol ve yaya koridorlarından sağlanacak. Birinci etap süresince;  Marmaray  İstasyonu önünde ikişer şeritli sahil yolu, şantiye alanı nedeniyle daralacağından, 1 gidiş, 1 geliş olarak çalışacak. Harem istikametinden gelip Beykoz istikametine gidecek olan araçlar Marmaray İstasyonu, Mihrimah Sultan Camii ve Üsküdar Sahil Yolu arasında oluşturulacak olan dönel adayı kullanarak yeniden sahil yoluna bağlanacak. Ahmediye Meydanından gelip Harem istikametine gidecek olan araçlar ile Selmani Pak Caddesi’nden gelip Ahmediye Meydanı yönüne dönecek olan araçlar aynı dönel adayı kullanarak gitmek istedikleri istikametlere gidebilecek.


2. etap (40 gün sürecek)

Çalışmalar Marmaray İstasyonu ile Hakimiyeti Milliye Caddesi arasında yapılacak. Üsküdar Meydanındaki trafik akışı için III. Ahmet Çeşmesi çevresinde oluşturulacak dönel ada kullanılacak. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerindeki yaya geçişleri şantiye alanı ile Hakimiyeti Milliye Caddesi arasında yapılacak koridordan sağlanacak.


3. etap (40 gün sürecek)

Şantiye alanı Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde Selman-i Pak Caddesi’nin giriş kısmına denk geldiği için, 1. etap süresince kullanılan dönel adadan trafik akışları sağlanacak. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerindeki yaya geçişleri ise Ahmediye Meydanı istikametine ötelenerek yapılacak.


TOKİ Haber


Geri Dön