26 / 04 / 2024

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. İstanbul'da şehir hastaneleri projesi kapsamında açılacak olan hastaneler tarihi kenti dünyanın sağlık başkenti yapacak. Hastanelerin açılmasıyla İstanbul'da yatak kapasitesi 50 bine ulaşacak.



İstanbul'u sağlığın başkenti yapmak için devam eden projeler hız kesmeden devam ediyor. YeniŞafak'ın haberine göre Türkiye’nin Sağlıkta Dönüşüm Programı'na uygun olarak şehir hastenesi inşaatlarının büyük bölümü tamamlandı.  Proje kapsamında  44 bin 418 yatak kapasiteli toplam 31 proje bulunuyor. Şu ana kadar şehir hastanlerinin dokuzu açılarak İstanbullulara hizmet etmeye başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Hayalim" diyerek önemini vurgulağı şehir hastanelerinin ikisinin inşası İstanbul'da devam ediyor. İstanbul'un en iddiali hastane projelerinden biri olan  Başakşehir’deki İkitelli Şehir hastanesinin yapımı büyük oranda ilerledi. Şu ana kadar yüzde 45'i tamamlanan hastane bittiğinde 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olacak. Bir milyon meterekarelik alana inşa edilen hastanede altı blok bulunuyor. 2020 yılından açılması  planlanan hastanenin 10 bin kişiye iş sağlaması bekleniyor. 

İzolatörler sayesinde deprem sırasında bile ameliyat yapılabilecek 

İkitelli Şehir Hastanesi'ni önemli kılan en büyük özellik ise binanın temellerine izolatörler yerleştirilmiş olması. Bu izolatörler deprem anında bile ameliyatların yapılabilmesine olanak tanıyacak. 

Öte yandan hastane kamu-özel işbirliği içinde yapılıyor. Hastane tamamlandığında işletmesini ise 25 yıllığına özel bir şirket yapacak.

En büyük sağlık yatırımı Sancaktepe'ye  

İstanbul'da yapılan en önemli sağlık yatırımı ise Sancaktepe'ye yapılacak. İnşa edilecek olan Sancaktepe Şehir Hastanesi Avrupa'nın ve Türkiye'nin en önemli sağlık kuruluşları arasında yer alacak. Hastane 4 bin 600 yatak kapasiteli olacak. 

Bunların yanı sıra Türkiye genelinde de 11 şehir hastanesinin hizmete girmesi bekleniyor. Bu hastaneler şu şekilde sıralanıyor:  Ankara  Etlik Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Kütahya Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi, İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi ve Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi. 


Geri Dön