26 / 04 / 2024

İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz!

İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Kalkınma Bankasının kuruluşu olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsünün koordinasyonunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle bu sene 12. kez gerçekleştirilen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'na (IIEFC) telekonferansla katıldı.

"İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz"


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konferansın ülke, bölge, dünya ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe yurt içi ve yurt dışından katılanlara da katkıları için şükranlarını sundu.

 

Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek!


Geri Dön