19 / 04 / 2024

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

ODTÜ'lü Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul'un 6 ilçesinde binanın tarandığını bunların da 40 bin binanın ise yüksek riskli çıktığını dile getirdi. 



TBMM'de milletvekillerine yönelik bilgilendirmede bulunan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul'daki riskli binaları tespit etmek için geniş çaplı bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberin göre; Prof. Sucuoğlu, "İstanbul'da 6 ilçeye önceliklendirme modeli yöntemi uyguladık. 150 bin bina tarandı. 6 ilçede 40 bin civarında çok yüksek riskli bina çıktı. Bu yöntemle binanın içine girmeden riskleri belirledik" dedi.

İstanbul un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

'DEPREM 3 MİLYON İNSANI ETKİLER' 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, hızlı tarama sistemiyle Avcılar'da tespit edilen riskli bina sayısının 4 katına, Silivri'de ise bu sayının 2 katına çıktığını aktardı. Polat, olası bir depremde 200 bin binanın orta ve ağır hasar almasının beklendiğini, bunun da 3 milyon insanı etkileyebileceğini söyledi. Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman ise, "Olası 7.5 büyüklüğündeki depremde 48 bin binanın ağır hasar alması bekleniyor" dedi.

İstanbul un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

TOPLANMA ALANLARI HARİTALANDIRILDI 

Toplanma ve geçici barınma alanlarına yönelik bilgi paylaşan Başkan Kahraman, "Asıl amacımız her İstanbullunun ulaşabileceği en uzak mesafenin 500 metre olabileceği şeklinde bir kurgu, bir haritalandırma çalışması yapıldı. Buna göre 32 milyon metrekare büyüklüğünde, 21 milyon kişi kapasiteli 859 adet toplanma alanı, 1017 açık ve 2 bin 662 kapalı olmak üzere geçici barınma alanları belirlendi" dedi.

Olası İstanbul depreminde 200 bin bina hasar alacak! 


Geri Dön