25 / 04 / 2024

En yüksek binalar İstanbul’un ilçelerini yarıştırıyor!

En yüksek binalar İstanbul’un ilçelerini yarıştırıyor!

Tüm dünyada olduğu İstanbul’da da en yükseğe ulaşma çabası hız kesmiyor. En yüksek binalar İstanbul’un hangi ilçesinde konumlu, yükseklik yarışında hangi ilçeler öne çıkıyor? Tüm bu soruların yanıtı bu haberde…



İstanbul’da nitelikli konut projeleri artarken, bu projelerden bazıları yükseklikleri ile göz dolduruyor. Öyle ki, en yüksek binalar sıralamasında İstanbul’un ilçeleri de adeta yarış haline girdi. Kimi yüksek binalar mimarisiyle fark yaratırken, kimi de bulunduğu lokasyonun değerini üst seviyelere çıkarıyor. İlçeler arası yükseklik yarışında son durum ise şöyle…

 

Ataşehir ve Şişli başı çekiyor

İstanbul’un toplam 39 ilçesinin her birinde prestijli projelere rastlamak mümkün. Ancak bu projelerden bazıları yükseklik açısından değerlendirildiğinde diğer projelere göre daha büyük oluyor. Hangi ilçede en uzun binalar konumlanıyor? Sorusunun yanıtına bakıldığında ise, Ataşehir ve Şişli ilçeleri ilk sıralarda geliyor. Nitekim Ataşehir ilçesinde konumlandırılan 3  projede de yükseklikler 180 metrenin altına inmiyor. 


Bunlardan biri, Varyap Meridian projesinin Grand Tower Bloğu. Blok 230 metrelik yüksekliğiyle dikkatleri üstüne çekiyor. Emlak Konut GYO,  TOKİ  ve Varyap ortaklığında yapılan projenin 230 metrelik Grand Tower Bloğu 61 kattan oluşuyor. Konut ve ofis alternatiflerinin bulunduğu Grand Tower’da fiyatlar 2 milyon TL’leri bile geçiyor. 


İlçeler arası yarışta Ataşehir’i üst sıralara çıkartan projelerden bir diğeri Metropol İstanbul. Varyap – Gap işbriliğiyle hayat geçen projenin Kule Bloğu 250 metrelik yüksekliğe sahip. Toplam 57 kattan oluşan kulede stüdyodan 3+1’e kadar daire seçenekleri mevcut. Metropol Kule’de fiyatlar 360 bin TL’den başlıyor. 


İlçede yüksekliğiyle fark yaratan projeler arasında 181 metrelik My Towerland’de geliyor. Ağaoğlu İnşaat imzası taşıyan proje 3 bin 500 rezidans dairesinden oluşuyor. Aralık 2014’te tamamlanacak projede fiyatlar 586 bin TL’den açılış yapıyor, 1 milyon 938 bin TL’ye kadar çıkıyor. 


Şişli’ye 270 metrelik Diamond of İstanbul  

Şişli ilçesine bağlı Maslak’ta yapılan Diamond of İstanbul ise tamamlandığında İstanbul’un en yüksek binası olma ünvanına erişecek. Tam tamına 270 metre yüksekliğe sahip olacak proje Hattat Holding imzası taşıyor. 61 katlı olması planlanan proje aynı zamanda Şişli ilçesine de prestij katacak. Diamond of İstanbul 3 kuleden oluşuyor. 


Şişli – Bomonti’de yer alan yüksek binalardan biri de Anthill Residence. Ant Yapı tarafından hayat verilen proje toplam 200 metre yüksekliğe sahip. Projede satılık konut fiyatları 561 bin dolardan başlarken, 1 milyon 107 bin dolara kadar çıkıyor. 


Şişli ilçesini uzunluğuyla yükselten projelerden biri de Spine Tower. Maslak’ta bulunan Spine Tower 201 metre yüksekliğe sahip. 47 katlı Spine Tower’da ofis ve rezidans seçeneklerini bulmak mümkün. 150 metrelik İstanbloom projesi ise Zincirlikuyu’da konumlu. Esin Yapı imzalı projede metrekare birim fiyatları 6 bin 900 dolardan başlarken, teslimler Aralık 2013’te gerçekleşecek. 


En yükseği Beşiktaş’ta 

Kentin en yüksek binalarından birine sahip olan ilçeler arasında Beşiktaş’ta bulunuyor. 236 metre yüksekliğiyle göz dolduran Sapphire, Kiler Holding tarafından inşa edildi. Şu an İstanbul’un en yüksek binası olma özelliğine sahip Sapphire’den 360 metrelik İstanbul manzarasını izlemek mümkün. 


Beşiktaş’ta yüksekliğiyle dikkat çeken binalardan biri de İş Kuleleri. 181 metre yükseklikte olan İş Kuleleri, 2011 yılına kadar kentin en yükseği idi. 2000 yılında tamamlanan İş Kuleleri, Türkiye İş Bankası’na ait 3 kuleden oluşuyor. 


Kadıköy’e 184 metrelik Rönesans Kulesi 

Rönesans Gayrimenkul tarafından yapılacak Rönesans Kulesi de 184 metre yüksekliğiyle Kadıköy’ü yükseltecek projelerden. Finans Merkezi’nin kalbi olacak Ataşehir’de yer alacak proje ofis projesi olacak. 


Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Taş yapı’nın hayat verdiği Four Winds projesi 156 metre yüksekliğe sahip. 2013’te tamamlanacak proje 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan meydana geliyor. 


Üsküdar’da 173 metre 

Saf GYO’nun Üsküdar/Acıbadem’de inşa ettiği Ak-Asya Acıbadem’in rezidans bloğu 173 metre yükseklikte. 2013’te teslim edilecek proje 39 kattan oluşuyor. Ak-Asya Acıbadem’de 456 ünite bulunurken, ticari ofislere de yer verildi. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön