29 / 03 / 2024

İstanbul'un en pahalı ve ucuz ilçeleri belli oldu!

İstanbul'un en pahalı ve ucuz ilçeleri belli oldu!

Konutta en ucuz ve en pahalı ilçeler belli oldu. En uygun fiyatlı evlerin Esenyurt ve Arnavutköy'de olduğu açıklandı.



Kamu bankalarının konut kredi faizlerini aylık oranda yüzde 0,99'a düşürmesi vadeleri 180 aya uzatması, uzun zamandır bekleme döneminde olan gayrimenkul piyasası canlandı. Ülkemizde bulunan faiz artışları nedeniyle yabancı yatırımcılar, İstanbul başta olmak üzere diğer bölgelerde gayrimenkul yatırımlarını yükseltiyor.

 İstanbul un en pahalı ve ucuz ilçeleri belli oldu!

Önümüzdeki süreçte tamamlanması amaçlanan ve İstanbul'un doğu ucu ile batısını Edirne ve Çanakkale'ye bağlayan Kuzey Marmara Otobanı ile arazi fiyatlarını artırdı. İstanbul'un Kuzey Marmara Otobanı ve İstanbul Havalimanının batısına doğru ilerleyen ilçelerde gayrimenkul piyasası değer kazanıyor.

 İstanbul un en pahalı ve ucuz ilçeleri belli oldu!

Yeni Havalimanı'nın çevresi Arnavutköy Bölgesi başta olmak üzere Çatalca ve Silivri ilçeleri de alım ve satımlar arttı. Kuzey Marmara Otobanı projesinin tamamlanmasıyla Silivri'nin batı kısmının da önümüzdeki ay açılması planlanıyor. Bununla beraber Çatalca, Silivri ve Çorlu’ya yoğun bir göç ve yatırım akını gözleniyor.  Bu kapsamda yoğun göç gayrimenkul talebini yükseltecek.

 İstanbul un en pahalı ve ucuz ilçeleri belli oldu!

Ayrıca bölgenin doğusunda kalan Kanal İstanbul projesinin de 2023 yılında açılmasıyla bu bölgedeki yerleşim ve gelişim daha da hızlanacak.

İstanbul'da ilçe ilçe kiralık daire fiyatları!

İstanbul'da sahibinden satılık daire fiyatları ne kadar?


Geri Dön